Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Премијере, гостовања из Београда, изложбе и концерти! Да, добро сте чули све се то дешава овог уторка у Новом Саду! (уторак, 24. септембар)

Овог уторка могући су пљускови, температура ће се кретати од 12 до 26 степени. Ако кренете у провод у град данас, где год да кренете понесите кишобран.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог уторка у Новом Саду:

Након летње паузе, септембарска предавања у Саветовалишту за дијабетес Дома здравља „Нови Сад“ почињу данас у 17 часова у објекту на Лиману.

У Саветовалишту пацијенти добијају упутства о правилној исхрани, физичкој активности и стилу живота уопште, дневном праћењу гликемије као и самодавању инсулина.

Саветовалиште за дијабетес Дома здравља „Нови Сад“„Јован Јовановић Змај“

Телефон за информације: 4879-437

Саветовалиште за дијабетес Дома здравља „Нови Сад у објекту „Лиман“

Телефон за информације: 4879-833
Тема : “Значај самоконтроле шећера у крви код пацијената оболелих од дијабетеса”

Објекат: “Лиман” III спрат, соба 301, 24.09.2024. год. 17 часова

Објекат: „Јован Јовановић Змај“ II спрат, соба 206, 26.09.2024. год. 17 часова.

Свечано отварање изложбе „Срце Амазона“ у Свилари.
Фото: Facebook.com/svilara

Свечано отварање изложбе једне од најпознатијих боливијских савремених уметница – Патриције Моријаке под називом „Срце Амазона“.

Уметница позива новосадску публику овим речима:

„Из дубоког порекла прашуме нам долази течни загрљај Амазона. Доноси са собом древне приче и шапат предака. Из зеленог недра, кривудаве реке урањају нас у путовање ка унутрашњем мору нашег бића. Током живота пловимо у малим кануима у правцу наших снова. Весламо против струја својих сумњи, препуштамо се брзацима наших емоција, док не постамемо река, кану и само путовање.

Дела ове изложбе плове из срца Амазона у Србију да би нас подсетиле да се додирнемо и размислимо о овој реци која је и стварна и симболична. Место на планети које припада свима. Без Амазона живот је бродоломан. А сваки потез крста нека нас позове да наставимо да пловимо сигурни у нашим кануима.“

Соло клавирски концерт Јелене Бошњак у КС Еђшег

Клавирски концерт Јелене Бошњак, студенткиње мастер студија Академије уметности у Новом Саду, у класи др ум. Ирис Кобал Вукобратовић.

Фото: Градске инфо

У 19:00 часова, Јелена Бошњак ће се представити извођењем одабраног репертоара великих композитора, Бетовена, Шопена, Равела, Брамса и Јосипа Славенског.

У Српском народном позоришту од 20:00 часова Андрија Милошевић ће вас насмејати до суза.

Андрија ће на даскама које живот значе извести своју монодраму „Идем путем па загрлим дрво“.

Фото: СНП

Новосадска премијера представе Пигмалион у Позоришту младих.

Фото: new.gigstix.com

Новосадска премијера представе „Пигмалион“ у изведби Београдског позоришта „Бошко Буха“ од 19:30 часова у Позоришту младих.

Срећно се удати, није исто што и живети срећно.

У овој драмској комедији је представљена необична и немогућа љубав измедју професора Хигинса и продавачице цвећа Елизе. Он као професор језика је велики перфекциониста, који настоји да од оне која је припроста продавачица цвећа са улице направи Војвоткињу.

Велику глумачку екипу чине: Зоран Цвијановић, Немања Оливерић, Ања Павичевић, Лена Богдановић, Андријана Оливерић, Реља Јанковић, Марко Јањић, Елизабета Дјоревска, Милица Сужљевић.

Карте за представу можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.

Уживајте!

Dom železničara i brodara u Novom Sadu (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.