Почетна > Свет
Свет

САД: Џонсон предложио закон о привременом финансирању

Председавајући Представничког дома Конгреса САД Мајк Џонсон предложио је данас тромомесечни закон о привременом финансирању владе, који не укључује меру везану за имиграцију коју је тражио Доналд Трамп, док законодавци покушавају да избегну делимично затварање владе крајем месеца.
Фото: Танјуг/AP Photo/J. Scott Applewhite, File

Џонсон је изнео план у писму колегама, које је објављено само осам дана пре него што истиче тренутних 1,2 билиона долара у дискреционом финансирању (део буџета који Конгрес може слободно да распоређује сваке године, без обавезе, за различите владине програме и пројекте), 30. септембра, пренео је Ројтерс.

Законодавна комора планира да гласа о овом закону у среду, према извору упознатим са планом.

Неуспех да се делује до тада довешће до принудног одмора за хиљаде савезник запослених и затварања широког спектра владиних операција недељама пре избора 5. новембра, додаје Ројтерс.

Предлог, који искључује Трампов захтев за увођење нових захтева да људи пруже доказ о држављанству како би се регистровали за гласање, у складу је са оним што је демократски вођа већине у Сенату Чак Шумер тражио, а то је основно продужење финансирања владе до децембра.

Bajden: SAD čine sve da spreče izbijanje šireg sukoba na Bliskom istoku

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке