Почетна > Србија
Србија

Вучић: Србија ће се одупрети свим „woke“ покретима који се намећу нашим вредностима

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас у Њујорку да ће се Србија одупрети свим „woke“ покретима који се намећу њеним традициналном вредностима.
Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Franklin II

„Србија је на свом европском путу и за разлику од многих поштује норме и регулативу међународног права. Истовремено Србија је модерна земља са великом стопом раста и није спремна да жртвује своје традиционалне вредности“, рекао је Вучић на Самиту о будућности који се одржава у седишту УН у Њујорку.

Он је у говору оценио да су за Србију битни теме одрживи развој, финансијски развој, међународни мир и безбедност, наука, технологија и дигитална сарадња, младе генерације и трансформисање глобалног управљања.

„Свакако да Србија подржава оно што је битно и да питање климатских промена јесте нешто што, као и Кина, подржава. Верујемо да ће САД и УН имати више разумевања за постојећу финансијску архитектуру“, рекао је он.

Председник је поручио да Србија верује да заслужују пажњу напомене Бразила и Русије везане за климатске промене, јер су оне фокусиране на безбедност.

„Србија верује да је јако битно наћи баланс између западних интереса и владавине права и захтева многих других држава, када причамо о породицама и традиционалним вредностима, јер људска права су једна ствар, а злоупотреба људских права може да се коси са неким традиционалим правима које многе земље не могу да прихвате, посебно ако причамо о породичним вредностима. Те вредности су нешто што Република Србија негује“, рекао је Вучић.

Vučić: Govoriću u UN u utorak o narušavanju međunarodnog prava i KiM

Преузмите андроид апликацију.