Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Богдан Богдановић: Драго ми је што са породицом могу да помажем деци

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Богдан Богдановић изјавио је данас, поводом почетка осмог Кампа за младе кошаркаше, да је срећан што је у могућности да помаже деци у њиховом развоју.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Богдановић је данас присуствовао у ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ поводом почетка осмог Кампа за младе кошаркаше који организује његова фондација уз подршку Адидаса.

„Имамо мисију да обнављамо терене, да побољшавамо услове за рад, за игру за нашу децу. Почели смо од Мирјева, јер сам овде направио прве кошаркашке кораке. За Мирјево ме вежу посебне емоције, похађао сам обе школе, ‘Деспот Стефан Лазаровић’ и ‘Павле Савић’. Драго ми је, изузетно сам почаствован што имам ту привилегију и могућности да помажем са мојом породицом колико могу“, рекао је Богдановић новинарима.

Он се присетио својих почетака и рекао да му је мисија едукација и развој деце.

„Сећам се свог првог уласка у салу овде, тог звука, лопти, деце, урлика и једноставно сам хтео да будем део те атмосфере. Па онда неки други камп кад одеш па научиш неку нову ствар, научиш неку нову финту, стекнеш неког новог пријатеља. Кампови и спорт доста доприносе развоју деце и едукацији, учимо их правним вредностима. То је наша мисија, трудимо се колико можемо и на тај начин шаљамо поруку и мотивишемо нашу децу. Додатно ти даје енергију кад изађеш испред њих и када видиш колико су они срећни“, изјавио је капитен кошаркашке репрезентације Србије.

Богдановић је истакао да се камп у протеклих осам година развио и боље организовао.

„Захваљујући спонзорима, пре свега мојој сестри Бојани и нашој породици, осећамо одговорност да и ми направимо нешто за децу и на тај начин да их мотивишемо. Као што знате, пре осам година кренули смо на Калемегдану, можда и није то изгледало толико организовано, али као и сваки почетак, све креће тешко и све делује немогуће“, поручио је српски кошаркаш.

Он је рекао да у овом тренутку размишља само о каријери у НБА.

„Хтео сам да пошаљем подршку свом клубу у ком сам почео професионалну каријеру. Сви знамо колико волим Партизан, тренирао сам у њиховој сали, обезбедили су ми услове за тренинг. На тај начин сам хтео да пошаљем поруку захвалности. Тренутно је мој фокус НБА“, навео је кошаркаш Атланте.

Богдановић је поручио да ће би волео да Светислав Пешић остане селектор репрезентације Србије.

„Осећа он ту емоцију и одговорност да остане, али на њему је да одлучи. То је сад тако, видећемо шта ће бити за два, три месеца. Не знам како то иде по тим правилима и законима, али су сви из репрезентације послали поруку да су задовољни радом и да имају велико поштовање за селектора. Надам се само да нас је мало преварио том изјавом“, додао је Богдановић.

Он је за крај изјавио да му је циљ да ове сезоне одигра све утакмице у лигашком делу НБА такмичења.

„Направио сам један циљ, да одиграм 82 утакмице, што још увек нисам успео и то је јако тешко. Прошле сезоне, мислим да су ми фалиле две, једну сам био болестан, другу повређен. Ове сезону то могу да остварим. Мислим да треба да радимо доста на тој тимској атмосфери, имамо много младих и нових играча“, рекао је Богдановић.

Bivši reprezentativac Srbije želi da mu deca rastu u Novom Sadu: Vojvodina će biti moj poslednji klub, volim Novi Sad i odavno sam odlučio da želim da živim ovde

Преузмите андроид апликацију.