Почетна > Србија
Србија

Око 350 српске деце широм Грчке похађа наставу на српском језику

Око 350 српске деце у Грчкој похађа наставу на српском језику у оквиру Српске допунске школе која се одржава широм ове земље.
Фото: Танјуг

У Амбасади Србије у Атини синоћ је уприличена свечаност поводом почетка нове школске године за ученике Српске допунске школе у Атини, а амбасадор Србије у Грчкој Никола Недељковић ученицима је пожелео много успеха и радости у новој школској години, као и да са поносом наставе да негују свој језик, идентитет, традицију, културу и љубав према отаџбини.

Указујући да наша деца у Грчкој представљају значајну спону за даље јачање братских веза између Србије и Грчке, Недељковић је нагласио да они имају веома важну улогу у очувању и промоцији нашег богатог историјског и културног наслеђа, те да представљају најбоље амбасадоре наше земље у иностранству.

Посебно је похвалио њихову истрајност у учењу и гајењу патриотског духа, с обзиром да поред редовне школе, најчешће викендом, додатно похађају и Српску допунску школу.

Амбасадор је истакао да сви припадници српске заједнице у Грчкој увек могу да рачунају на пуну помоћ и подршку Амбасаде у Атини и изразио спремност за даље продубљивање сарадње са нашом дијаспором у Грчкој, саопштено је из Амбасаде Србије у Атини.

Српска деца у Атини, Солуну, на Криту, у Волосу, Лариси, Катерини и Лептокарији изучавају три предмета – српски језик, моја отаџбина Србија и основе српске културе.

Настава у оквиру Српске допунске школе у Грчкој се реализује према програму Министарства просвете Србије који је осмишљен за српску децу у иностранству старости од 6 до 18 година.

Прва Српска школа у Грчкој је отворена у Солуну 1916. године, од када се, у различитим формама, настава на српском језику одвија у Грчкој.

U Srbiji sutra hladno jutro, tokom dana sunčano i toplo

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке