Почетна > Нови Сад

Кошарка Нови Сад

Бивши репрезентативац Србије жели да му деца расту у Новом Саду: Војводина ће бити мој последњи клуб, волим Нови Сад и одавно сам одлучио да желим да живим овде

Иако се Кошаркашки клуб Војводина до пре пар година није помињао много у кошаркашком контексту региона, многи играчи су чврсто везани за „Српску Атину“. Да ли зато што су ту одрасли као Лука Митровић и Никола Милутинов, или зато што су га просто заволели играјући за неки од два новосадских клуба, као Никола Калинић и Марко Јагодић-Куриџа.
Фото: FIBA

Управо је Јагодић-Куриџа у разговору за Градске инфо потврдио да од свих градова у којима је играо (Суботица, Бања Лука, Загреб, Копер, Остенде, Нимбурк, Београд, Подгорица…), Нови Сад  је на њега оставио најлепши утисак. Био је то један од разлога зашто се бивши репрезентативац Србије одлучио да после епизоде у подгоричанској Будућности, обуче дрес Војводине.

„Прошле сезоне нисам имао улогу у Будућности. Због тога сам желео да сада играм у екипи која има неки циљ. Нисам хтео да играм у неком тиму који ће да игра Јадранску лигу и да чека само да се сезона заврши. Овакав један сличан пројекат сам прошао са Приморском где смо ушли у АБА лигу. То ми је један од лепших периода у каријери. Много је боље за играча, када игра у клубу који на старту сезоне има зацртан циљ. Онда када га оствариш, осетиш одређену сатисфакцију. Дошао сам овде да помогнем екипи својим искуством да досегне тај циљ, али и због себе, јер планирам да наставим да живим у Новом Саду“, рекао је искусни крилни центар и додао да се враћа у град где је започео своју сениорску каријеру:

„Ја сам играо четири године у клубу Нови Сад и имам пуно пријатеља овде. Свако лето сам у граду, а када имам паузу чак и живим овде. Ја волим Нови Сад и још давно сам се одлучио да ћу у овом граду да живим. Осећам се као да сам се вратио кући. Са друге стране, свакако је утицало и то што знам Исаков-Ковачевића од раније, из репрезентације, када је био помоћник Пешићу. Када ме је Жељко Ребрача назвао и представио пројекат, рекао ми је управо то – да треба да играм у екипи која има циљ. После нисам имао шта да размишљам, осећам да је Војводина прави клуб за мене. Да би био потпуни утисак, мораћемо да направимо неки резултат“.

Јагодић Куриџа који је рођен у Задру 1987. године, изразио је жељу да своју каријеру заврши у Војводини.

„Ако све буде како треба, Војводина ће бити мој последњи клуб. Имам 37 година, следеће лето пуним 38. Имам уговор на две године, када одрадим тај уговор – то је то. Деца су ми кренула у школу, не желим више ни да их селим. Никад не треба нешто са сигурношћу тврдити, али волео бих са овим клубом да направим успех и онда да се пензионишем. Свугде где сам био освајао сам нешто, да ли домаћа првенства, купове, Јадранску лигу… Волео бих исто да постигнем и са овом екипом. Нама је наравно најбитније да уђемо у АБА лигу, али значиће ми сваки трофеј“, истиче Јагодић-Куриџа.

Кошаркаши Војводине такмичарску сезону стартују у среду 25. септембра, када им у оквиру АБА лиге на СПЕНС долази екипа Босне.

„Незгодна ће бити та прва утакмица. Босна ће бити растерећенија јер игра у гостима. Али ми знамо зашто смо овде и шта нам је циљ. Није смак света ни да изгубимо. Босна је добра, респектујемо је, тренер ће нас припремити сигурно, али играо сам и против јачих противника у каријери (смех). Даћемо све од себе да почнемо нову сезону са победом“.

Zvezda piše istoriju u Dubaiju – spektakl u „Koka Kola Areni“ na startu ABA lige

Преузмите андроид апликацију.