Почетна > Србија
Србија

За подршку пчеларима годишње око милијарду динара бесповратних средстава

Државни секретар у Министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства Братислав Ћирковић рекао је данас, на отварању 7. пчеларског сајма југоисточног Балкана у Врању, да се кроз меру подршке директних плаћања, пчеларима исплаћује 1.000 динара по кошници, док се за меру подршке бесповратних средстава за набавку опреме у пчеларству годишње издвоји око милијарду динара.
Фото: Pixabay/PollyDot

Ћирковић је изразио задовољство чињеницом да се последњих година у Србији повећава број кошница и указао на то да Влада Србије и ресорно Министарство пружају снажну подршку пчеларима.

Он је додао да су манифестације попут ове важне за сектор пчеларства, који је доживео снажан развој, и да се мед позиционирао као значајан извозни производ Србије, наводи се у саопштењу Министарства.

„Оволики број излагача сведочи о значају овог сајма, који представља прилику пчеларима да размене искуства, упознају се са новинама у пчеларству, а многима отвара могућности да пронађу своје место на домаћем тржишту, те потом и на иностраним“, истакао је Ћирковић.

Овогодишњи пчеларски сајам југоисточног Балкана одржава се под називом „Отворени Балкан“, а организатори су Савез пчеларских организација Србије (СПОС) и Град Врање у сарадњи са Европским пчеларским савезом (ЕБА), Савезом професионалних пчелара Грчке, Савезом удружења пчелара Републике Српске и Националном федерацијом пчелара Албаније и уз подршку Друштва пчелара „Матица“ Врање.

Vučić od danas u SAD, učestvovaće na Generalnoj Skupštini UN i sastati se sa više od 40 svetskih lidera

Преузмите андроид апликацију.