Почетна > Србија
Србија

Ђурђевић Стаменковски представила званичници Популационог фонда УН популационе мере

Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски састала се у Њујорку са заменицом извршне директорке Популационог фонда УН-а, Дијеном Кејта, којој је представила популационе мере које Србија примењује.
Фото: Танјуг/Павле Чајетинац

Ђурђевић Стаменковски је посебно истакла подстицаје за младе брачне парове у виду субвенција за куповину прве некретнине и измене Закона о финансијској подршци породици са децом, којима ће бити увећан износ родитељског додатка за прво, друго, треће и четврто дете, а који ће се наћи пред народним посланицима за неколико дана, саопштило је данас Министарство за бригу о породици и демографију.

Ђурђевић Стаменковски је предложила да Србија 2025. године буде домаћин велике међународне конференције о демографској отпорности, коју организује Популациони фонд, што је Кејта поздравила.

На састанку је договорено да ће се у наредном периоду радити на њеној даљој конкретизацији.

Састанком је потврђена досадашња добра и плодоносна сарадња коју Министарство за бригу о породици и демографију има са Популационим фондом, као важном агенцијом УН која промовише, пре свега, мере популационе политике и залаже се за унапређење репродуктивног здравља деце и младе популације, као и за оснаживање улоге жена у друштву.

Заменица извршне директорке Популационог фонда рекла је да су популационе мере које Србија примењује конкретне и да Популациони фонд подржава такве породичне политике.

Кејта је рекла да је спремна да све конкретне мере које Министарство за бригу о породици и демографију предузима у области подршке породици и у области демографске отпорности презентује на свим важним међународним конференцијама.

Саговорнице су изразиле уверење да ће сарадња Србије и Популационог фонда и у наредном периоду наставити да иде узлазном путањом, наведено је у саопштењу.

 

Todorović: Srbiji ne prete poplave, građani nemaju razloga za brigu

Преузмите андроид апликацију.