Почетна > Свет
Свет

Најмање 27 Палестинаца убијено у израелским нападима у Гази

Најмање 27 Палестинаца убијено је данас у тенковским и ваздушним нападима израелских снага на северне и централне области Појаса Газе, саопштили су лекари, док су тенкови напредовали даље ка северозападу Рафе, у близини границе са Египтом.
Фото: Танјуг/AP/Mohammed Dahman, File

Палестински здравствени званичници рекли су да су израелски тенкови гранатирали избеглички камп Нусеират у централном делу Газе и да је том приликом погинуло осморо људи, а неколико је рањено, пренео је Ројтерс.

Шесторо је погинуло у ваздушном нападу на једну куцу у граду Гази.

У северном граду Бејт Ханун, у израелском нападу на аутомобил погинуло је и рањено неколико Палестинаца, саопштили су лекари.

У јужном граду Рафи, где израелска војска дејствује од маја, тенкови су напредовали даље ка северозападном подручју уз подршку авиона, рекли су становници.

Они су, такође, пријавили експлозије у источним деловима града, где су израелске снаге уништиле неколико куца, наводе становници и медији Хамаса.

„Наши борци су укључени у жестоке борбе против израелских снага, које су напредовале ка кварту Танур у Рафи“, наводи се у саопштењу оружаног крила Хамаса.

Израелска војска је саопштила да су снаге које делују у Рафи протеклих недеља убиле стотине палестинских милитаната, пронашле тунеле и експлозив и уништиле војну инфраструктуру.

Захтев Израела да задржи контролу над јужном граничном линијом између Рафе и Египта био је у фокусу међународних напора усмерених ка закључивању споразума о прекиду ватре између Израела и Хамаса.

Поједини Палестинци расељени због израелског напада на Газу навели су да се плаше да це њихов привремени камп на плажи бити поплављен високим таласима.

Izrael uništio nekoliko stotina raketnih bacača Hezbolaha na jugu Libana

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке