Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Топла бела чоколада је сан свих снова

Дошло нам је нешто хладније време, па је идеалан тренутак да се утоплимо добром храном и правим напицима.
Фото: Pexels/Polina Tankilevich

Зашто онда не бисте направили топлу белу чоколаду, баш по овом рецепту?

Састојци за топлу белу чоколаду:

1 шоља млека
50 г беле чоколаде
1 кесица чаја
шлаг по жељи
цимет по жељи

Припрема беле топле чоколаде:

Ова размера намирница је за једну особу, тако да уколико правите за више особа, онда рачунајте већу меру.

Загрејте шољу млека на средњој температури. Када почне да се загрева, додајте кесицу чаја, па кад млеко почне да ври (да се појављује пара), искључите ринглу.

Пустите да кесица чаја одстоји око два минута у млеку, па је извадите претходно исцедивши течност из ње колико је могуће.

Посебно отопите белу чоколаду на пари све док не постане глатка. Сипајте полако отопљену белу чоколаду у млеко све време мешајући, а можете је и сипати у шољу па прелити топлим млеком, свакако ће се отопити.

Можете по жељи умутити шлаг са стране (или слатку павлаку) па заједно са циметом украсити напитак.

Живели!

Преузмите андроид апликацију.