Без много труда и без превише састојака, може се направити једно јако фино јело, које би се, искрено верујем, допало и онима који нису вегани. Нешто слично фалафелу, али ипак и доста другачије, а све то због грашка који доприноси пре свега текстури бургера, док укус највише одређују зачини.
Састојци:
- 300 грама куваних леблебија
- 300 грама куваног грашка
- 3 кашике брашна од спелте
- 1 главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 2 јајета
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 2 кашичице вегете
- 1 кашичица сушеног першуна
- 1 кашичица мирођије
- со , бибер
Припрема:
Испасирати грашак и леблебије у блендеру. Додати мало брашна, лук , бели лук, јаја, соду бикарбону и зачине. Лепо измешати све да се зачини равномерно распореде па рукама обликовати пљескавице и пржити их у тигаљу на мало уља. Пљескиваце се могу пећи у рерни на папиру за печење на 180 степени по 10 минута са сваке стране.
Пљескавице кад буду готове ставите их у лепиње и додајте прилоге по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.