Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најважнија дешавања за четвртак 19. септембар (ВИДЕО)

У данашњој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас очекују. За четвртак 19. септембар, издвојили смо:

ДРУГИ ДАН НОВИ САД ФИЛМ ФЕСТИВАЛА

Другог дана “Нови Сад филм фестивала” очекује нас пет пројекција филмова у такмичарској и ревијалној селекцији. Публика ће данас имати прилику да у биоскопској сали КЦНС погледа студентске и игране филмове, док ће на отвореном у дворишту КЦ од 20 часова бити могуће погледати филм “VOY! VOY! VOY!”, a oд 22 часа очекује вас пројекција филма “Недеља”. Фестивал ће трајати до понедељка 23. септембра и омогући ће емитовање регионалних, националних и редитељских остварења из целог света.

НОВИХ 470 РАДНИХ МЕСТА

Према речима Асоцијације индустрије видео-игара Србије до краја године биће забележен рекордан број отворених радних места у српској гејминг индустрији. Из Асоцијације процењују да у Србији сада ради 4.300 гејминг професиоаналаца, док се до краја године очекује да ће најмање бити отворено нових 470 радних места. Током прошле године гејминг индустрија приходовала је 175 милиона евра, што је 117 одсто више у односу на 2022. годину.

ТРЕНИНЗИ ЗА ЛАКШЕ ЗАПОСЛЕЊЕ

Пројекат “Ка већој запошљивости младих у Новом Саду 2024.” ускоро креће са радом у организацији Града Новог Сада са његовим ресорним градским управама. Студенти и средњошколци имаће прилику да кроз тренинге стекну корисна занања која ће им користити за њихово запослење, а они ће бити одржани у Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом Града Новог Сада као и у просторијама Савеза удружења “Новосадски омладински форум”. Више информација о програму као и пријаву можете пронаћи на сајту www.kzm.novisad.rs

ЗАТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ЦРТЕЖА МОМЕ КАПОРА

Вечерас од 18 часова имаћете прилику да у просторијама КС “Свилара” присуствујете затварању изложбе цртежа Моме Капора под назицом “Успомене једног цртача”. Поводом затварања Небојша Бошњак одржаће стручно вођење кроз изложбу.

ВРЕМЕ

Четвртак у Новом Саду сунчан. Минимална дневна температура износиће 11 степени док нас максимално може очекивати 23 степена целзијуса.

Са најважнијим дешавањима за петак и предстојећи викенд, очекује вас сутра колегиница Маша од 10 часова ујутру.

Ne može nam danas ni košava ništa, jer četvrtak je! (četvrtak, 19. septembar)

Преузмите андроид апликацију.