Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Сити и Интер боље да нису ни играли – дупла нула на „Етихаду“

Фудбалери Манчестер ситија и Интера су поделили бодове утакмицом без голова на старту Лиге шампиона – 0:0.
Фото: Танјуг/AP Photo/Dave Thompson
Био је то дерби прве рунде новог формата елитног такмичења, али су енглески и италијански првак потпуно подбацили.

У највећем делу сусрета смо гледали врло сличан меч оном из финала овог такмичења одиграног у Истанбулу 2023. године, али овог пута није било ниједног потеза попут Родријевог којим је решио тај меч.

Екипа Пепа Гвардиоле јесте доминирала кроз посед, али су изабраници Симонеа Инзагија показали много већу дисциплину и захваљујући томе дошли до можда и неочекиваног бода на вероватно најтежем гостовању у Европи.

Први је у 27. минуту са дистанце запретио Кевин де Брујне, а два минута касније је на сити начин покушао Едерсона да угрози Матео Дармијан. Али, „мршаво“.

Најближи голу, вероватно и на целом мечу, био је Ерлинг Халанд у 36. минуту када је лукаво гађао са ивице казненог простора, већ савладао Јана Зомера, али – промашио.

У надокнади првог дела је и Интер имао своју најбољу прилику, када је Карлос Аугусто искоса са леве стране гађао левом ногом, али је Едерсон одлично реаговао и спречио шок на „Етихаду“.

Пар минута пре тога се повредио Кевин де Брујне, који је у паузи остао у свлачионици и забринуо стручни штаб и навијаче „грађана“.

У другом полувремену смо гледали „Викторије“ и само један тим, али је Интер дисциплинованом игром успешно одолевао.

Сити је нападао у налетима, тукли су Фил Фоден, Џек Грилиш, Илкај Гиндоан, али је одбрана освајача „Скудета“ све то блокирала.

У 76. минуту је то могао да казни Хенрик Мктаријан, али је из врло изгледне ситуације послао лопту преко гола.

Хрватски репрезентативац Јошко Гвардиол је могао да се прослави у 79. али је његов ударац са ивице шеснаестерца зауставио одлични Зомер.

И онда, у 89. минуту, најбоља шанса за Сити. Опет је Гвардиол центрирао, тачно на главу усамљеног Гиндоана, а он је од целог гола од седам метара погодио Јана Зомера.

Ту је пропала највећа прилика за гол на овом мечу, који ће врло брзо бити заборављен.

Milojević: Ponosan sam što smo u Ligi šampiona sa najboljima, hrabro protiv Benfike

Преузмите андроид апликацију.