Почетна > Србија
Србија

Вучић: Приштина никад није желела стварни дијалог и разговор

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом јучерашњег одбијања Приштине у Бриселу да учествује у трилатералним разговорима, да они никада нису желели стварни дијалог и да не мисли да нас по том питању очекују бољи дани.
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

„Они никада нису желели дијалог. Ми се никада нисмо ни руковали. Дакле, ми никада нисмо имали стварни дијалог и стварни разговор. Нису га желели, покушавали су триковима на све могуће начине да увек окриве Београд за нешто што се лоше догађа на терену“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Како је рекао, имамо посла са људима који су „енверхоџисти“.

„Неко каже стаљинисти, а видео сам да људи користе тај термин. Ја их не бих тиме чак ни частио. Дакле, али свакако анархистичка, марксистичка, хоџистичка идеологија, која има своје циљеве, а први и основни циљ је протеривање Срба и уништење српског народа на КиМ и све што може да се учини против Србије“, рекао је Вучић.

Како је додао, кад имате такав циљ, а немате ништа економски да понудите, немате нових фабрика, немате значајан део страних инвестиција, немате друге циљеве које постављате, онда је јасно да ћете то да радите.

„Они не желе дијалог, они не желе разговор, јер они кажу, ми смо суверена држава и немамо о чему да разговарамо. И када се то догоди, онда ви видите да сте у ствари у тешкој ситуацији, а желите да наметнете разговор онима који не желе ни да вас чују, а и који не желе ништа да вам кажу, осим да буде спроведено то што је њихова политика“, навео је председник.

Вучић каже да нас ту не чекају добри или бољи дани, већ сматра да ће бити безброј проблема.

„Али полако се ми припремамо и за Народну скупштину и за наше мере и наше је да помажемо нашем народу, да увек будемо уз наш народ на Косову и Метохији“, рекао је Вучић.
Приметио је да су данас најављивали поново, цео дан, отварање моста на Ибру.

„Неће то бити једноставно и да видимо хоће ли КФОР, односно НАТО, да држи своју реч коју су и нама дали, а ја желим да верујем да хоће и да неће дозволити отварање тог моста без дијалога и без договора са Србима“, рекао је Вучић.

Vučić: Sutra važan sastanak u Briselu, očekujem korektan razgovor

 

Преузмите андроид апликацију.