Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Мартиновић и Чадеж разматрали могућности за образовање Пољопривредне коморе Србије

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Мартиновић и председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж разматрали су данас могућности за успостављање Пољопривредне коморе Србије.
Фото: Танјуг/МПШВ/Ива Петровић

Они су на састанку истакли како се указала потреба да се пољопривредним произвођачима омогући да на једном месту искажу све своје идеје, добију неопходне информације, упутства, као и да размене искуства, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Том приликом размотрени су и примери добре праксе земаља чланица Европске уније у којима су већ образоване пољопривредне коморе.

Истакнуто је да би Пољопривредна комора Србије окупљала пољопривредне произвођаче из различитих области те привредне гране, као и да њихови представници могу учествовати у разговорима са Владом Србије и ресорним министарствима.

„Свакодневно се сусрећемо с многобројним захтевима пољопривредника и многи захтеви су већ испуњени, а неки су у разматрању и тек треба да буду реализовани“, истакао је Мартиновић.

Према његовим речима, улога Пољопривредне коморе била би да прикупља, сортира, а потом захтеве својих чланова достави Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

„Главна одлика ове коморе била би да она представља спону између ПКС и министарства“, наагласио је он.

Министар је додао да ће Пољопривредна комора активно сарађивати са представницима пољопривредних саветодавних стручних служби.

Представници Привредне коморе Србије исказали су спремност да ће, након анализирања и целокупног сагледавања прилика, активно учествовати у формирању свих неопходних радних тела и пружити пуну подршку у успостављању Пољопривредне коморе и обезбедити сву неопходну инфраструктуру за њено функционисање у будућности.

У разговору су испред Министарства пољопривреде учествовали и помоћници министра пољопривреде Милица Неђић и Ненад Катанић, као и секретар Министарства Станија Вишекруна, док су испред Привредне коморе Србије били саветник председника Невена Ракић и секретар Удружења за сточарство и прераду сточарских производа Ненад Будимовић.

Vučević sa Parolinonom o odnosima Srbije i Svete Stolice i situaciji na KiM

Преузмите андроид апликацију.