Почетна > Нови Сад

Нови Сад Србија

Воде Војводине: Одржан радни састанак поводом актуелне хидролошке ситуације

Данас је на иницијативу покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Владимира Галића и директора ЈВП „Воде Војводине“ Срђана Кружевића у просторијама ЈВП „Воде Војводине“ одржан радни састанак са градоначелницима и председницима општина АП Војводине, на тему актуелне хидролошке ситуације и најављене одбране од поплава.
Фото: Воде Војводине

Састанку су присуствовали представници општина и градова чија се места наслањају на речни ток Дунава – Нови Сад, Сомбор, Апатин, Оџаци, Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Сремски Карловци, Тител, Инђија, Зрењанин, Стара Пазова, Панчево и Ковин.

Састанак је одржан у циљу заједничког утврђивања свих околности које могу да се спроведу у наредним данима и системски реши евентуални налет високих водостаја на слабим местима.
Фото: Воде Војводине

Предочен је оперативни план за насеља која се налазе у небрањеном делу у оквиру територијалних јединица локалних самоуправа АП Војводине за еветуално деловање у случају опасности од поплава. Такође, сагледана је општа ситуација у градовима и општинама и понуђена помоћ у виду струке, технике и опреме уколико то ситуација буде захтевала.

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, ЈВП „Воде Војводине“ и локалне самоуправе предузимају све превентивне мере како би правовремено одреаговали и били спремни за најављене водостаје у наредним данима.

Najvredniji “recikler” u Novom Sadu osvojio bicikl! Uspeo da reciklira čak 2.862 ambalažnog otpada – Grad Novi Sad nastavlja da ulaže u zaštitu životne sredine

Преузмите андроид апликацију.