Почетна > Србија
Србија

Стиже прва листа видео игара направљених у Србији на “Steam” платформи! Преко 60 игара за љубитеље гејминга на “Serbian Games Week-у”

Од четвртка 19. септембра домаћа и глобална публика имаће прилику да на једној од највећих гејминг платформи на једном месту разгледа и приушти за себе игре домаћих гејминг студија.
Фото: Промо

Асоцијација индустрије видео игара Србије (SGA) саставила је и покренула Serbian Games Week, недељу дана промоције и славља успеха домаћег гејминг екосистема на Steam-у, једној од најпопуларнијих платформи за куповину видео игара.

-Уз велико интересовање и подршку гејминг компанија и тимова, на листи се налази преко 60 игара. Неке од њих могу да се набаве на попусту, а посебно је истакнута листа најбољих игара које тек треба да изађу у продају- наводи из SGA извршна менаџерка Кристина Јанковић Обућина.

На листи се налазе најразличитије игре, од акције, преко стратегија и авантура, високобуџетних и независних пројеката до игара инспирисаних словенском митологијом. Пут до савршене игре олакшан је кроз четири категорије и претрагу по жанру, истичу из ове асоцијације.

“Serbian Games Week” трајаће недељу дана, од 19. до 26. септембра.

Игре произведене у Србији прошле године играло је преко 100 милиона играча глобално. Циљ овог пројекта је да домаће игре дођу до још већег броја играча и да се стави акценат на најбоље пројекте за конзоле и PC рачунаре.

U Srbiji danas promenljivo oblačno i toplije, na jugu ponegde kiša

Преузмите андроид апликацију.