Почетна > Србија
Србија

Гојковић: Јединство, слога око заједничког напретка идеали којима Срби треба да стреме

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић честитала је данас народу Србије и Републике Српске Дан српског јединства, слободе и националне заставе, уз поруку да су „јединство, слога и окупљање око заједничког напретка идеали којима морамо да стремимо као народ“.
Фото: Танјуг/Горан Златковић

„Изузетно ме радује што су све чешће прилике када Срби, јединствено, као читав народ, празникују и прослављају успомену на велика дела наших предака. Годишњица пробоја Солунског фронта остаје вечити споменар на дивјунаке и наук свима нама данас, као и онима који долазе, да су јединство, слога и окупљање око заједничког напретка идеали којима морамо да стремимо као народ“, навела је Гојковић.

Она напомиње да „слобода на нашим просторима никада није била јефтина категорија“, али да смо „научени да се за њу непрестано морамо борити“ а да је „најефикаснији начин за истрајност у таквој борби управо јесу недељивост и народно заједништво“.

„Данас када се Србија бори за бољитак на свим пољима привредног и друштвеног живота, посебно је важно да имамо на уму колику су заједничку жртву поднеле генерације пре нас да ми данас можемо самостално и под нашом прелепом тробојком да одлучујемо и будемо у прилици да сами градимо своју заједницу“, саопштила је Гојковић.

„У то име, читавом народу Србије и Републике Српске честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе“, поручила је председница владе АП Војводине.

Starović: Neke od mera za Kosovo i Metohiju već početkom novembra

 

Преузмите андроид апликацију.