Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Тмуран и хладан викенд, али обојен интересантним дешавањима! (14. и 15. септембар)

Викенд који је пред нама биће тмуран и без сунца, али обојен многим интересантним дешавањима. Данас је могућа киша. Температура ће се кретати од 9 до 14 степени. У недељу нас очекује тмурно време, киша и температура од 10 до 14 степени.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:

У суботу, 14. септембра, другог дана 18. Новосадског стрип викенда програм почиње у 10 часова Берзом стрипова, винила и књига у СКЦНС Фабрици.
Фото: Facebook.com/skcnsfabrika

У 14 часова на програму је представљање издања „Члан II“ о ком ће које говорити Зоран Пејић из Удружења стрип-аутора и обожавалаца стрипа Републике Српске Девета димензија.

Након тога, у 14.30 часова уследиће представљање актуелног 16. броја часописа СТРИПОЛИС у ком је објављен комплетан стрип познатог француског аутора стрипова, али и сликара, илустратора и писца Жана Клода Гетинга. О „Стриполису“ ће говорити уредник Бранко Ђукић.

У 15 часова Србољуб Никић ће представити свој нови наслов „Месечина“, настао на акцији „24 сата цртања стрипова“.
Саша Папрић и Михаел Бађун из Удружења љубитеља стрипа Хрватски ауторски стрип Осијек представиће часопис за уметност и културу Стрип-ПРЕФИКС који доноси пресек домаћег новог ауторског стрипа у Хрватској, као и прву књигу “Абадона”, који потписују Михаел Бађун у својству цртача и косценаристе те Денис Ведак у својству косценаристе.

Представиће и одабране стрипове и илустрације из чувеног школског часописа “Модра ласта” као и Црна Жељка најновије издање Марка Дјешке.

Сви програми у суботу одржавају се у СКЦНС Фабрика, а улаз је бесплатан.

Детаљније о осталим садржајима НС стрип викенда прочитајте на сајту ортанизатора.

Нови Сад за почетнике: Пријавите се за бесплатну тематску туру „Новосадске кафане и послaстичарнице“

Тематска вођена тура „Новосадске кафане и посластичарнице“ у оквиру пројекта „Нови Сад за почетнике“, одржаће се 14. септембра, с почетком у 12 часова. Место састанка и поласка у обилазак биће на Тргу слободе.

Фото: PrtSc/Instagram/novisad.nekadisad

Ове суботе упознаћемо се старим кафанама – некадашњим центрима политичког, културног, друштвеног живота, али и местима за забаву и доколицу, као и са посласичарницама које представљају слатку страну историје Новог Сада.

Истакнуте кафане постале су значајан део историје: Зелени венац, Гранд хотел Мајер, Код краљице Јелисавете, Гамбринус, Бела лађа, Камила, Липа…

У њима се веселило, плесало уз музику, понекад и тукло, увек мирило, одржавале су се представе и културне приредбе. Бројне познате личности волеле су у локалним кафанама да попију чешко или мађарско пиво, пробају шницлу која је већа и од тањира, састављају песме и химне, сучељавају политичке ставове. Иако је већина њих давно изгубила битку и више не служе госте, њихове приче остају да живе у овом граду.

Искористите јединствену прилику да откријете нове чињенице о највећем граду у Војводини и пријавите се за бесплатну вођену туру што пре, јер су места ограничена.

За пријаву и све додатне информације обратите се путем мејл адресе: milijana.micunovic.cpg@gmail.com

Међународни фестивал савременог плеса Танз Платз почиње ове суботе, 14. септембра.

Међународни фестивал савременог плеса Танз Платз одржава се од 14. до 20. септембра 2024. године, у СКЦНС-у, који се налази у Улици Владимира Перића Валтера 5.

Више информација и детаље фестивала пронађите на сајту организатора.

Тамбурица Фест и концерт Црвене јабуке
  • 20 – 21 часа- Наступ Суботичког тамбурашког оркестра
  • 21 – 22.10 час – Такмичење тамбурашких оркестара
  • 22.10 – 22.40 часа – Концерт групе Апсолутно романтично
  • 22.40 – 23 часа – Проглашење победника и наступ победничког састава
  • 23 часа- Концерт групе Црвена јабука

Уживајте!

Fijakeri i zvuci tambure: Ne propustite spektakularni Tamburica fest 2024 (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.