Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Које поврће треба јести у јесен: Пуно хранљивих материја за фантастичне здравствене бенефите

Септембар је месец када нам природа нуди обиље свежег поврћа које је пуно хранљивих материја и савршено за прелазак из лета у јесен.
Фото: Pexels/olgalioncat
Ево које поврће би требало да укључите у своју исхрану овог месеца и који су њихови фантастични здравствени бенефити:

Бундева – Бундева је богата витамином А, који подржава здравље очију и коже. Такође је одличан извор влакана која побољшавају пробаву и помажу у одржавању ситости.

Карфиол – Карфиол је богат витамином Ц, који јача имунитет, и сулфорафаном, који има антиоксидативна и детоксикациона својства. Такође помаже у одржавању здравља срца.

Тиквице – Тиквице су нискокалоричне и богате водом, што их чини одличним за хидратацију. Садрже и витамин Ц и манган, који подржавају здравље коже и костију.

Патлиџан – Патлиџан је добар извор влакана, што доприноси бољој пробави. Такође садржи антоцијанине, антиоксиданте који смањују упале и штите ћелије од оштећења.

Першун – Першун је богат витамином К, који је кључан за здравље костију и згрушавање крви. Такође је извор антиоксиданаса и помаже у детоксикацији организма.

Келераба – Келераба је богата витамином Ц и влакнима, што помаже у јачању имунитета и подржава здравље црева. Такође је добар извор калијума, који помаже у одржавању здравог крвног притиска.

Evo kako da sprečite bacanje hrane

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке