Почетна > Живот и стил
Живот и стил

6 неочекиваних намирница које можете јести док сте на дијети

Јаја, грчки јогурт, пилеће груди, авокадо – сви знамо ове регуларне хероје и „здраве производе за мршављење“.
Фото: Pexels/mastercowley

Али постоје и многи други једнако корисни производи које заобилазимо. Дијете често доносе осећај ограничења и рестрикција, али то не мора да значи да треба да се одрекнете уживања у храни. Можете пронаћи начине да уживате у својим омиљеним намирницама, чак и док се придржавате планова исхране.

Кључ је у проналажењу равнотеже која омогућава да задовољите своје прехрамбене жеље, а да при том не компромитујете своје циљеве. Саветовање са стручњаком може вам помоћи да осмислите стратегије које ће вам омогућити да једете оно што волите, без осећаја кривице.

Адаптација омиљених јела на здравије начине може учинити процес мршављења пријатнијим и мање стресним. Уживање у храни треба да буде део ваше путање ка бољем здрављу, а не препрека. На тај начин, не само да ћете постићи своје циљеве, већ ћете и одржати позитиван однос према храни.

У галерији пронађите списак намирница које слободно можете јести без бојазни да ћете набацити килограме

Пистаћи

Следећи пут када тражите здраву и укусну ужину, обратите пажњу на пистаће. У њиховом саставу је велика количина протеина, витамина групе А, Б, Е, а такође и корисни микроелементи. Али, немојте се препустити овим грицкалицама, јер је калоријски садржај доста висок – 660 калорија на 100 г производа. Да не претерате, користите око 30-40 грама дневно.

Кафа

Јутарња кафа је одличан извор антиоксиданата, као и доброг расположења. Кафа је у стању да привремено смањи апетит, што је корисно за људе склоне преједању.

Кукуруз

Не забрањујте себи ово задовољство када покушавате да изгубите тежину. Кукуруз је веома користан, јер је богат влакнима, протеинима, а такође и побољшава метаболичке процесе. Али постоји један трик – ово се не односи на кокице које купујемо у биоскопу или продавници. Најбоља опција – купити зрна кукуруза за пржење или скувати кукуруз.

Кикирики путер

Овај производ је у стању да смањи осећај глади током дана, па је за доручак сасвим могуће јести тост са маслацем од кикирикија који садржи дијететска влакна и протеине. Али да не бисте претворили његове користи у штету, не би требало да дневни унос буде већи од 30 грама.

Чоколада

Наравно, чоколада вам неће помоћи да изгубите тежину, посебно ако је користите у великим количинама, али ипак може уживати у њеним користима. Захваљујуц́и корисним супстанцама у саставу горке чоколаде, можете смањити анксиозност и побољшати перформансе.

Пармезан

Пармезан садржи протеине, фосфор, калцијум, цинк, а такође је богат витаминима и есенцијалним амино киселинама. Иначе, људи који не могу толерисати лактозу, могу безбедно да једу пармезан.

Bliži se sezona jabuka: Evo najboljeg načina da ih čuvate

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке