Нема тих куповних краставчића који могу да надмаше укус бакиних киселих краставаца. Ове године их спремите сами по бакином рецепту.
Састојци:
- 2 кг краставаца (у зависности од величине)
- 1,5 л воде
- 3 дцл алкохолног сирћета
- 100 г шећера
- 5 кашика соли мало свежег или сушеног копра
Припрема:
У лонцу прокувајте воду, сирће, со и шећер. Док се смеса кува, очишћене краставце поређати у стерилисане тегле, пазећи да буду густо поређани, али не превише стиснути. Сама величина краставаца ће одредити начин и количину у свакој тегли. Пошто припремљена смеса проври, прелијте је преко краставаца, пазећи да буду потпуно покривени. На крају додајте свеж или сушен копар. Тегле лагано прекријте целофаном или тањирима за кафу, никада их не затварајте херметички. Оставите их да одстоје најмање 24 сата. Након тога можете их потрошити или херметички затворити и одложити за зиму.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.