Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Oтворена прва подземна гаража код Бановине! Градоначелник Ђурић изнео поједности: Нових 167 места, пуњачи за електрична возила, многи бенефити за возаче као и промотивна цена карата

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је данас пуштању у рад подземне гараже код зграде Бановине заједно са директором „Инобачке“ Вукајлом Бабићем који су се овим поводом обратили присутним медијима.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Јавна гаража код Бановине простире се на 6.280 м², има капацитет од 167 паркинг места, на две подземне етаже.

– Драго ми је да оно што смо започели 2020. године сада приводимо крају. Сви који долазе у Нови Сад, али и сви суграђани данас ће моћи да се паркирају баш у овој гаражи. Оно што је значајно за град Нови Сад јесте да је радове радила домаћа компанија, односно „Инобачка“ где су на овом пројекту радили наши грађани, тако да су људи могли да остваре зараде за сав одрађен посао. Остаје нам гаража код Модене, да њу пустимо до краја ове године у рад. Наредни подухват јесте да почнемо да радимо гаражу код Рибље пијаце. Важно је да нагласим да ће Рибља пијаца остати на истом месту, дакле када се заврше радови на поменутој гаражи, пијаца ће бити враћена на исто место и несметано ће радити. Након тога, остаје нам да расписамо гаражу код Железничке станице, а она је од изузетне важности управо из разлога јер се ту налази брзи воз који саобраћа веома учестало, а концентрација путника је константна. Што се тиче градских паркинг места ван ове гараже, план је да се укине 90 места због ове гараже која броји 167 паркинг места. Међутим, тај број ће ипак бити мањи јер постоје станарске картице због којих мора остати одређен број места – истакао је градоначелник Ђурић.

Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Пустили смо у рад прву од четири јавне гараже у Новом Саду. Она ће након посете медија, званично почети са радом. Након две године рада и пуно изазова, партерно уређење је одрађено, у заказаном року, али и у квалитету. Постоје одређена места за особе са инвалидитетом као и пуњачи за електрична аутомобиле – истакао је Бабић.

Он је такође додао да је укупна вредност ове гараже износила, по паркинг месту као инвестиционо оптерећење, 34.000 евра.

– Изузетно је скупо било градити у центру Новог Сада, због подземних вода, важности објеката и разних спинова о „рушенју“. Заправо, ништа се није срушило, а добили смо једну добру, функционалну гаражу – додао је Бабић и рекао да се очекује да гаража код Модене буде пуштена у рад до краја текуће године, евентуално у првим месецима наредне године.

Што се тиче гараже код Трга републике, односно Рибље пијаце, Бабић је најавио да је она у фази завршетка пројекта више документације, а да би грађевинска дозвола могла бити решена до краја ове године, док би радови могли започети почетком пролећа.

Јако нам је драго да смо успели привести крају прву од четири локације у Новом Саду. Још ми је драже да ћемо је данас пустити у рад и видети како то функционише у пракси. Сама локација има 9 паркинг места за особе са инвалидитетом, такође има 8 места за пуњење електричних возила, а сваки пуњач је по 11 кВ – истакао је Иван Дражевић, вођа пројеката за Југоисточну Европу “Bestinparkinga”.

Pogledajte prve ekskluzivne fotografije nove garaže kod Banovine: Novosađanima uskoro dostupno 167 parking mesta 24 časa dnevno! (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.