Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Испробајте ове природне одбране од мрава

Иако се мрави могу брзо размножавати, постоје кораци које можете предузети да их спречите и трајно их се решите.
Фото: Pixabay/cp17

Стручњаци за контролу штеточина нуде своје најбоље савете за протеривање и спречавање мрава из вашег дома.

   Мрави могу бити ситни, али могу бити упорне штеточине ако уђу у ваш дом или нападну ваше двориште. Од једења ваше хране до инвазије на ваш лични простор, мрави могу изазвати пустош.

Испробајте ове природне одбране од мрава.

Ове технике се не ослањају на штетне хемикалије, чиме се смањују ризици за биљке и животиње.

Сирће и вода

Друга опција је употреба мешавине сирћета и воде за брисање површина, што омета трагове мириса мрава“, каже Кристнер. Једноставан трик који ће вам помоћи да се решите мрава у вашем дому за само 20 секунди. Да бисте направили репелент за мраве од сирћета, помешајте једнаке количине сирћета и воде и користите их на својим подовима, радним површинама и свим местима где видите мраве. Ако нађете мраве, можете их директно попрскати раствором.

Лимунов сок

Лимунов сок је још једно природно средство за одвраћање мрава које омета њихове мирисне трагове. Да бисте направили нетоксични спреј од мрава са лимуновим соком, помешајте три пута више воде са лимуновим соком. Попрскајте места на којима се скупљају мрави, као што су кухињски пултови, судопери, постоља и улази.

Етерична уља

Ако мрави уђу у дом, коришћење спреја са есенцијалним уљем, као што је уље тимијана, може да убије мраве. Етерична уља попут пеперминта, тимијана, цитруса, лаванде и уља чајевца могу обесхрабрити мраве да се настањују у вашем дому. Додајте 15 или више капи есенцијалног уља у спреј боцу са дестилованом водом. Добро протресите и попрскајте делове вашег дома у које мрави највероватније уђу.

Kako uzgajati kaktus: 5 ključnih faktora da vam održavanje ove biljke uspe

Преузмите андроид апликацију.