Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

„Чуваркућа“ – драмске радионице за децу од 8. септембра у Културном центру Новог Сада

Пројекат „Чуваркућа“ настао је у сарадњи сценске редакције Културног центра Новог Сада и Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад.
Фото: Промо

Намењен је превасходно деци без родитељског старања – деци у хранитељским породицама, али и свој осталој деци заинтересованој за сценски наступ као и широј јавности отвореног срца. Пројекат је осмишљен као низ едукативних драмских радионица вођених од стране фацилитатора оспособљених за рад са децом чији ће завршни продукт бити представа.

Планирано је да радионице сценског покрета и говора трају четрнаест сусрета, на којима се деца ослобађају у раду са другом децом, али и у новом простору, на позоришној сцени. За крај радионичарског циклуса, деца ће извести представу, првенствено пред својим хранитељима, родитељима и другарима из Центра за породични смештај и усвојење, али и пред широм новосадском публиком. На овај начин остварује се унапређена партиципација деце без родитељског старања у културној сцени града.

Сва заинтересована деца за учешће на радионицама, узраста од 10 до 13 година која желе да науче нешто ново о глуми, да се спријатеље и подрже децу из хранитељских породица као и да се ослободе треме током наступа, могу да се пријаве за учешће на пројекту, до 7. септембра на емаил адресу: scenskaredakcija.kcns@gmail.com

Број полазника радионица је ограничен, те су пријаве могуће до попуњавања места.

Значај „Чуваркуће“ огледа се у инклузији деце и младих из осетљивих гупа, конкретно деце из хранитељских породица. Кроз ове радионице биће им понуђен нов едукативни и културни садржај као место сусрета и подршке.

Пројекат се реализује уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање, и односе с верским заједницама, а по Конкурсу за финансирање – суфинансирање пројеката сценског стваралаштва – позориште и уметничка игра у АП Војводини за 2024. годину.

15. Evropska noć istraživača 27. 9. širom Srbije: U Novom Sadu će se održavati u Petrovaradinu i TC Big

Преузмите андроид апликацију.