Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Појавиле су вам се рупице на новој одећи, а мољци нису криви: Који су разлози и како да их избегнете

Барем једном вам се десило да сте купили нову мајицу, само сте је опрали и испеглали, а на њој мистериозна рупица која, сигурни сте, није била ту кад сте је у бутику испробавали.
Фото: Pixabay/sdnet01

Оснивач популарног бренда „American Giant“, Бајард Винтроп објаснио је због чега настају рупице на новој одећи, тачније на новим памучним мајицама и објашњење је заиста логично.

– Доњи део мајице је главна тачка трења. Тканина се на том делу свакодневно трља о метални каиш или грубљи горњи део панталона или фармерица. Временом се уништи и зато настају досадне рупице – каже Винторп.

Наравно да нећете престати да носити фармерице и каиш, али треба да обратите пажњу на квалитет материјала, с обзиром на то да се у данашњој „брзој моди“ одећа производи што је јефитиније могуће.

Овакве комаде најчешће купујемо како бисмо их носили често и што дуже па је код куповине добро уложити екстра труд. Увек је добро ако на етикети пише од које је врсте памука израђена мајица.

Рецимо, дубља дужина влакна и начин на који је одећа израђена, увек су добар знак.

Фото: Pixabay/islandworks
Други узроци

Остале ствари које могу да проузрокују досадне рупе, укључују стављање фармерки са металним рајсфершлусом заједно са осетљивим горњим деловима одеће, као и да пажљиво додирујемо одећу ако имамо дуге нокте.

Рупе на одећи могу да настану и због наслањана на кухињски пулт док кувате или носите дете.

Такође, рупице ће чешће настати ако претрпавате веш-машину. То није добро из два разлога: осим што ће лошије опрати веш, то може да штети самој машини, а поправка бубња или мотора није јефтина.

Друго, у претрпаној веш-машини неке ствари ће се вероватно заглавити између гуме и врата или бубња.

Међутим, ако приметите рупице и на другим деловима мајице и на другој одећи, можда је време за обрачун с мољцима.

Najlepša letnja garderoba: Letnje haljine

 

Преузмите андроид апликацију.