Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Омиљене опције за доручак које ремете метаболизам

Многе популарне намирнице, које се сматрају здравим, након извесног времена, могу довести до низа здравствених проблема.
Фото: Pexels/Cottonbro studio

Када је у питању почетак дана, ваш избор доручка може бити кључан у одређивању како ћете се осећати остатак дана. Уз више обавеза и недовољно времена, многи посежу за брзим и лаким опцијама за доручак, који би могли да донесу више штете него користи, посебно када су у питању упале и вишак килограма, преноси Индеx.хр.

Многе популарне намирнице, које се представљају као здраве, заправо могу пореметити рад метаболизма и као резултат дуготрајног конзумирања довести до низа здравствених проблема. Дијететичари Крутика Нанавати и Џеси Федер за Схе Финдс издвојили су три популарне опције за брзи доручак које би вам заправо било боље да прескочите за најважнији оброк у дану.

Енергетске плочице

Када сте у журби, а многи ујутру јесу, енергетска плочица је одличан избор јер је лако појести је у покрету као ужину или лагани доручак. Иако се ове плочице често продају као здраве опције, дијететичари тврде да су високо прерађене и пуне шећера и других адитива.

Многе енергетске плочице доступне на тржишту пуне су додатог шећера и калорија, а по свом нутритивном саставу невероватно подсећају на чоколадице“, истиче Нанавати.

Често једење превише шећера један је од начина да се припремите за виши ниво упале и мање ефикасан метаболизам, тако да је добра идеја да избегавате верзије ових слаткиша које се купују у продавници.

Ако заиста волите да једете ове посластице, најбоља ствар коју можете да урадите док водите рачуна о свом здрављу је да направите сопствене енергетске плочице.

– Прављење енергетских плочица код куће омогућава контролу над састојцима који се користе, осигуравајући мањи удео шећера и већи удео здравих, хранљивим састојцима као што су ораси, семенке и суво воће – саветује дијететичар.

Воћни сокови

Да, добро сте прочитали. На листи ових дијететичара су и воћни сокови. Али наравно, говоримо о заслађеним воћним соковима које купујете у продавници, а не о онима које припремате од свежег воћа код куће.

– Иако воћни сокови могу изгледати здравије од слатких безалкохолних пића, они могу имати упоредив садржај шећера и калорија. Недостатак влакана у овим напицима доводи до брзог апсорпције шећера, потенцијално изазивајући флуктуације шећера у крви и повећану глад – додаје дијететичар.

Он саветује да кад год можете, одвојите време да код куће направите природни сок од воћа и поврћа, који ће вам омогућити да знате шта сте конзумирали у напитку.

Nova istraživanja kažu da mačke više vole žene: Zbog čega je to tako?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке