Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађани, право лето тек почиње! Летње температуре у данима који долазе

Новосађани, право лето тек почиње! Оно чему смо сведочили у претходна три месеца јесу свакако рекордне температуре које су у Новом Саду достизале и преко 40 степени. Тропски талас нас полако напушта, а ево које температуре можемо очекивати у наредном месецу.
Фото: Градске инфо
Тропски талас још врло кратко траје

Врели дани, али и вреле ноћи које су одлике тропске климе, били су присутни у месецима иза нас, а у месецу који је почео не може се рећи да ћемо на почетку осетити велико олакшање, тек у другој половини септембра.

Како РХМЗ најављује, тропски дани се настављају и у првој декади септембра. Од 1. до 5. септембра максимална температу ра биће од 31 до 36 °С, а од 6. септембра од 30 до 33 °С. У већини места биће претежно сунчано, а средином дана и после подне (уз локални развој облачности) очекује се и веома ретка (изолована) појава краткотрајне кише или пљуска с грмљавином у планинским пределима.

У Новом Саду температура, према РХМЗ, ићи ће преко 30 степени. У неколико наредних дана препоручује се опрез грађанима јер температуре настављају преко 35 степени.

Благи пад температуре десиће се тек друге седмице септембра када се очекује тепмература нешто изнад 30 степени. Новосађани ће моћи да мирно прошетају градом тек у другој половини месеца када се очекује температура око 25 степени.

Падавине ће бити повремене и не тако честе, могуће краткотрајне, тек крајем месеца, док ће облачност бити нешто чешћа.  У октобру се најављују пријатније температуре, до 20 степени.

Право лето може се рећи да тек почиње. Односно лета на којима смо одрастали и које памтимо пре тропских температура, овог пута можемо дочекати у септембру месецу.

Савет је грађанима да свакако паметније искористе ове пријатније температуре и да уживају у активностима које су због сувише топлих дана морали да одложе.

Dešavanja u Novom Sadu u septembru mesecu

Преузмите андроид апликацију.