Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Последњи августовски викенд резервисан за одмор пред полазак у школу! (31. август и 1. септембар)

Викенд пред школу је идеалан за уживање, зујање по граду и незаборавну забаву за целу породицу.
Фото: Градске инфо
Ево шта нас очекује овог последњег августовског викенда:

Хуманитарна журка на Чарди Лиман за Обрада Дрљачу.

Фото: Facebook/PrtSc

У суботу на Чарди Лиман са почетком од 20ч биће организована хуманитарна свирка и дружење у циљу прикупљања средстава за неопходно даље лечење Обрада Дрљаче у иностранству.

За музички програм су задужени Бубика & Пејсмејкерси, група Блатобранси као и гости, те су забава и провод загарантовани!

Улаз на свирку се наплаћује 500 динара,  а целокупан приход од продатих карата је опредељен за наставак Обрадовог лечења, као и прикупљена средства из присутних кутија. Такође, цене пица на Чарди Лиман су итекако приступачне.

Пасаж фест 31. августа и 1. септембра у Змај Јовиној 22, у пролазу Милана Младеновића

Пасаж фест је настао 2022. године сарадњом Установе културе „Стеријино позорје” и независних актера културне сцене – Мултимедијални центар „Лед Арт”, Удружење грађана „РеАктор” и „Графичка мрежа”.

Фото: Facebook.com/svilara

У фестивалски програм су укључени и угоститељски објекти, други привредни субјекти и актери из пасажа Змај Јовина 22.

Како временом уочавамо систематично запуштање јавних простора, идеја организатора је да овим фестивалом који укључује визуелну, позоришну, музичку, књижевну, као и мултимедијалну уметност, прикажу како један јавни простор (у овом случају пасаж број 22) може да се адаптира и трансформише кроз специфичне уметничке форме у културно-уметнички пасаж.

Програмске активности фестивала прожимају се кроз стих, али и питање/констатацију „Неко нас посматра“, као потрага за одговорима на питања шта радимо, како то радимо, ко смо ми који радимо и колико можемо да утичемо, подстичемо и заговарамо промене и рад на јавном простору односно јавном/друштвеном добру.

Подржавамо овај јединствени уметнички и организациони концепт фестивала и видимо се у Пасажу 22 од 30. август до 1. септембра.

Програм и детаље фестивала можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.

Фото: Facebook.com
Јубиларни десети 21114 Филм фест одржаће на неколико нових и старих локација на отвореном, на Новом насељу у улицама Бате Бркића и Браће Дроњак.

„Биоскоп код Ике”, главни и највећи биоскоп назван је по реномираном филмском раднику Илији Ики Башићу који је живео на Новом насељу и који нас је ове године напустио, налази се прекопута Геронтолошког центра у улици Бате Бркића бб. Поред Биоскопа код Ике у близи се налазе још два биоскопа и то код објекта Градског зеленила у улици Браће Дроњак бб и то – „Теодорин биоскоп” са селекцијама интернационалног, документарног и експерименталног филма (Браће Дроњак бб) и „Биоскоп 2025” (Браће Дроњак бб), симболичног назива где ће бити пројектовани другачији филмски формати.

Такође, филмске пројекције и пропратни програми одржаће се и у новонасељском неформалном паркићу „Међу брезама”, Бате Бркића 24 са дворишне стране.

Овогодишње издање фестивала, поред већ добро познатих селекција, доноси и нове попут програма и биоскопа насталих у кокреацији комшија и организатора путем конкурса „Направи свој биоскоп”. Такмичарска селекција кратких регионалних филмова „Златни чеп” ове године доноси 12 најбољих филмова одабраних путем конкурса од стране уметнице и чланице организације Татјане Матеша.

Културна манифестација за целу породицу „Лето у башти Дома војске“ на кеју, у виду позоришно-музичког програма, одржаће се и овог викенда последњи пут овог лета.
Фото: Facebook.com
Субота, 31. август

Дечија представа од 19:00 часова „Храбришка“

Представа „Неуспех“ од 21:00 час

Уживајте!

Ovo je jedna od pijaca koju posećuju i stari i mladi, a prati je epitet najpoznatije novosadske tržnice

Преузмите андроид апликацију.