Савршен је избор за избалансиран доручак у комбинацији са препеченим хлебом и пошираним јајетом.
Ако сте икада били у ситуацији да желите да уживате у авокаду, али је он још увек тврд као камен, нисте једини.
Често се дешава да авокадо није спреман за употребу када нам је најпотребнији, али не брините – постоји неколико генијалних трикова који ће помоћи да брже сазри.
Било да планирате брзи ручак или једноставно желите да уживате у савршеном гвакамолеу, ови савети ће вам омогућити да добијете савршено мекан авокадо у рекордном времену.
Загревање у рерни
Умотајте авокадо у алуминијумску фолију и ставите га у претходно загрејану рерну на око 100 степени Целзијуса. Пеците га око 10 минута.
Топлота ослобађа гасове унутар авокада, што може убрзати процес сазревања. Након печења, пустите авокадо да се охлади на решетки.
Банане и јабука
Ставите авокадо у папирну кесу заједно са зрелом бананом или јабуком. Затворите кесу и оставите је на собној температури.
Зрело воће, попут банана или јабука, ослобађа етилен, природни гас који помаже у убрзавању сазревања других воћки.
Вода и лимунов сок
Ако је авокадо већ мало мекан, али желите да још мало сазри, потопите га у воду са мало лимуновог сока на неколико сати.
Вода може помоћи у омекшавању авокада, док лимунов сок спречава да потамни.
Замрзавање и одмрзавање
Ако имате пуно тврдих плодова, можете их ставити у замрзивач на неколико сати, а затим их одмрзнути. Иако ово може мало променити текстуру, убрзаће сазревање.
Хлађење може поспешити процес сазревања, а након одмрзавања авокадо може бити мекши.
Преузмите андроид апликацију.