Можда нисте знали да је погрешно додавати уље када кувате шпагете.
Иако многи светски познати кувари саветују аматере да приликом кувања шпагета додају уље у воду, како се резанци не би залепили, стручњаци за храну тврде да је то велика грешка.
Обично када кувамо тестенину у воду додајемо со и уље.
Међутим, стручњаци истичу да додавање уља може покварити ваш оброк.
Иако неки кувари додају уље у тестенину како би спречили да се залепи за тигањ, то не би требало да радимо.
Уље и вода се не мешају
Разлог је наравно врло логичан – уље и вода се не мешају, па ће уље остати на тестенини и када је процедите.
Да се тестенина не би лепила, изаберите већи лонац. Када пребаците шпагете, стално их мешајте да се не залепе.
Преузмите андроид апликацију.