Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево зашто не треба да додајете уље у воду у којој кувате шпагете

Можда нисте знали да је погрешно додавати уље када кувате шпагете.
Фото: Pixabay/JESHOOTS-com

Иако многи светски познати кувари саветују аматере да приликом кувања шпагета додају уље у воду, како се резанци не би залепили, стручњаци за храну тврде да је то велика грешка.

Обично када кувамо тестенину у воду додајемо со и уље.

Међутим, стручњаци истичу да додавање уља може покварити ваш оброк.

Иако неки кувари додају уље у тестенину како би спречили да се залепи за тигањ, то не би требало да радимо.

Уље и вода се не мешају

Разлог је наравно врло логичан – уље и вода се не мешају, па ће уље остати на тестенини и када је процедите.

Да се ​​тестенина не би лепила, изаберите већи лонац. Када пребаците шпагете, стално их мешајте да се не залепе.

Ova tri začina čiste pluća pušača

Преузмите андроид апликацију.