Почетна > Бизнис
Бизнис

Премијер Вучевић данас представља акцију „Најбоља цена“

Премијер Србије Милош Вучевић представиће данас, у Влади Србије, акцију „Најбоља цена“.
Фото: Танјуг/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Конференцији, која почиње у 10 часова, присуствоваће министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић и министарка привреде Адријана Месаровић, најављено је из владе.

Председник Александар Вучић најавио је синоћ да се акција односи на 81 производ, од прехрамбених намирница, до сапуна и прашка, који ће од 1. септембра до 31. октобра имати цене ниже од акцијских.

Вучић је истакао да су септембар и октобар месеци који су тешки за грађане када је реч о потрошњи новца и да ће зато акција трајати у тим месецима, али и јануар и фебруар због чега ће влада у децембру подићи пензије које ће увећане грађанима бити исплаћене до 10. јануара.

„Дакле, биће од чајних кобасица, шампона, прашка за веш, јогурта, воћа, поврћа, свега што је потребно за људе. Овим мислим да подигнемо и ту стопу одговорности код трговаца, али јасно показујемо колико нам је стало да они сиромашнији, они људи ниже средње класе и средње средње класе могу са лакоћом да преброде овај период или ако не са лакоћом, оно свакако да могу да приуште пристојан и достојанствен живот“, рекао је Вучић.

Он је рекао да ће акција спуштања цена малим делом утицати на тренутно смањење инфлације, али да уједно показује бригу и пажњу према људима.

Majstorović: Kiša nije padala više od 40 dana,to je uticalo na kvalitet kruške

Преузмите андроид апликацију.