Почетна > Свет
Свет

Кинески хакери искористили грешку да компромитују неколико интернет компанија у САД

Кинеска хакерска група искористила је софтверску грешку да компромитује неколико интернет компанија у САД и иностранству, саопштила је данас америчка компанија за сајбер безбедност „Lumen Technologies“.
Фото: Pixabay/methodshop

Компанија је навела да су хакери искористили претходно непознату грешку у софтверској платформи Верса Дирецтор која се користи за управљање услугама за клијенте софтверске компаније „“Versa Networks“ у Санта Клари у Калифорнији, пренео је Ројтерс.

Истиче се да је до сада откривено да су кинески хакери компромитовали четири интернет компаније у САД и једну у иностранству, а „Лумен“ није именовао погођене фирме.

„Лумен“ наводи да је хакерски напад 12. јуна извршила група под називом „Волт тајфун“ коју подржава кинеска влада.

Компанија „Versa Networks“ саопштила је у понедељак да је њена софтверска платформа била изложена хакерском нападу и саветовала је купцима да надограде свој софтвер како би се исправила грешка.

Директор америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) Кристофер Реј рекао је у априлу да је Кина инфилтрирала хакере који могу да нападну критичну инфраструктуру САД у било којем тренутку, укључујући телекомуникације, енергетику и водовод.

 

Tramp planira da imenuje Kenedija Mlađeg i Gabard za počasne kopredsednike svog tima

Преузмите андроид апликацију.