Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Када је време да беба проба сладолед? Разлог зашто то треба да одложите је очигледан

Водите рачуна када малишану уводите чврсту храну.
Фото: Pexels/yankrukov

Већ са шест месеци, ваша беба може пробати нове ствари, пре свега чврсту храну. Тада ћете је упознати са различитим укусима и текстурама, а пре него што јој то уведете, важно је да знате како да јој безбедно унесете у исхрану и алергену храну.

Једна од тих ствари је и сладолед. Укусна посластица коју сви воле, али због додатка шећера чини се нездравом намирницом за ваше дете. Иако је безбедно да једе сладолед у шест месеци, препорука је да сачекате најмање 24 месеца пре него што малишану у исхрану уведете додатне шећере.

Упознајте бебу са сладоледом

Треба да јој уводите једну по једну врсту хране и на тај начин можете да одредите алергијску реакцију ако је имају. Алергија на млечне производе су доста честе па је то посебно важно имати на уму када планирате да јој дате сладолед.

Обавезно прочитајте декларацију сладоледа и да имају нека од ова два састојка додати шећер и мед. Уколико приметите неке од ових симптома, обратите се лекару:

Повраћање
Дијареја
Осип на кожи
Оток око усана или очију

Покушајте да изаберете сладолед за бебу који има мало додатог шећера и који нема састојке попут орашастих плодова који могу представљати опасност од гушења.

Нутритивне предности сладоледа за бебу

Једна порција просечног сладоледа од ваниле садржи 21 грам додатог шећера, што је једнако око 1,5 кашике шећера. Иако вам се ово можда не чини много, то је ипак превише за млади пробавни систем бебе.

Ако и даље желите да беби понудите хладну, слатку посластицу, размислите о замрзнутом јогурту. Наравно, и даље ћете морати да прочитате етикете са састојцима, али можда ћете моћи да пронађете здравију алтернативу традиционалном сладоледу

Šta je zdravije testenina ili piričač? Odgovor će vas zaprepastiti!

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке