Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковић сазнао име ривала, Међедовић избегао најгоре

Српски тенисери Новак Ђоковић и Хамад Међедовић добили су противнике у првом колу УС опена.
Фото: Танјуг/AP Photo/Manu Fernandez

Након завршених квалификација, сви који су прошли у главни жреб накнадно су расподељени.

Тако је Ђоковићу за ривала запао Молдавац Раду Албот, тренутно 138. на АТП ранг листи, који је својевремено заузимао у 39. место у светском поретку.

Овај 34-годишњак је морао да игра три сета у сва три квалификациона меча, а савладао је Баранко Косана, Ван Аша и Мочизукија.

То ће бити први сусрет Србина и Молдавца у каријери. Подсетимо, Новак у другој рунди иде на бољег из дуела Ђере – Штруф.

И наш Хамад Међедовић је изборио главни жреб после три тешка меча у квалификацијама, пошто су после три сета пали Рока Батаља, Ајдуковић и Бесавареди.

Међедовић је као квалификант могао да у првој рунди иде и на Ђоковића и на Алкараса (креће од Аустралијанца Ли Туа), а на крају је добио средње тешку варијанту – Мађара Фабијана Морожана.

То ће бити други међусобни сусрет Србина и Мађара у каријери, а у првом бољи је био момак из Новог Пазара, када је у првом колу Штутгарта (трава) славио победу од 6:7, 6:1, 6:4 раније ове године.

Уколико 21-годишњи Међедовић тријумфује, у другом колу играће са бољим из дуела Медведев – Лајовић, а потенцијални ривали у трећој рунди су му Коболи/Дакворт/Бергс/Котов.

Đoković: Osećam se bolje nego posle olimpijskog zlata

Преузмите андроид апликацију.