Почетна > Србија
Србија

Министарство донирало техничку опрему Параолимпијском комитету Србије

Министарство информисања и телекомуникација донирало је данас у Београду техничку опрему у виду мобилних телефона Параолимпијском комитету Србије.
Фото: Танјуг/ MARKO ÐOKOVIÆ/ bs

Донација је реализована у сарадњи са компанијом А1,Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић рекао је да је ресорно министарство имало потребу да успостави комуникацију великим бројем спортских удружења, савеза, а посебно са Параолимпијским комитетом како би се помогло у набавци техничке опреме која ће омогућити том комитету бољу телекомуникацију.

„А све то како бисмо наше параолимпијце потпуно усмерили у смислу што већег броја медаља, дакле златних, сребрних и бронзаних, на параолимпијским играма у Паризу. Дошли смо до закључка да можемо на неки начин да можда олакшамо њихов труд ка медаљама тако што ћемо им омогућити мало квалитетнију комуникацију, што међусобну, што комуникацију са читавим друштвом. Министарство је упутило молбу компанији А1, ми смо на одговор компаније чекали пар секунди, колико је било потребно да нам се каже – да, повезали Паралимпијски комитет и компанију А1 и ево нас данас на овој симболички малој свечаности“, рекао је Ристић.

Фото: Танјуг/ MARKO ÐOKOVIÆ/ bs

Министар је навео да је реч о симболичком гесту, којим се повезује једна од водећих телекомуникационих компанија у Србији, али и у региону и у Европи са једним од најуспешнијих тимова у области спорта, а то је Паралимпијски комитет Србије и даје се заједнички допринос којим се показује да се препознају истинске вредности.

Он је најавио да ресорно министарство започиње кампању добротворног рада која је припремана претходних месеци, да ће сутра бити уручена нова донација, а почетком школске године и још неколико намењених просветном систему и социјално угроженој деци.

„Наставићемо да оно што је резултат сектора телекомуникација, то је најбрже растућа привредна грана, Србија као лидер у области телекомуникација у региону Југоисточне Европе, близу четири милијарде или можда чак и четири милијарде евра директног прихода од извоза ИКТ услуга у 2024. години, дакле да један део тога, тог материјалног добра и те материјалне вредности, претворимо или трансформишемо у оно што је људско“, навео је Ристић.

Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић исказао је захвалност на иницијативи да се уручи донација том комитету и на томе што ће спортисти добити техничку опрему од значаја за комуникацију.

„Желим овом приликом да захвалим на овом лепом гесту и чињеници да неко мисли на нас. Ето, то је још и већи поклон који су спортисти добили него што су сами апарати“, рекао је он.

Директорка продаје у компанији А1 Драгица Стојић навела је да у тој компанији сматрају да је добра комуникација први корак ка успеху.

Фото: Танјуг/ MARKO ÐOKOVIÆ/ bs

Ljubitelji tamburice, pravac u Novi Bečej

Преузмите андроид апликацију.