Почетна > Свет
Свет

Путин постао почасни грађанин Чеченије, посетио чеченске борце

Руски председник Владимир Путин допутовао је у уторак у Чеченију, а на аеродрому Грозни дочекао га је председник те руске републике Рамзан Кадиров.
Фото: Танјуг/AP/Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Путин је постао почасни грађанин Чеченије, а повељу и признање о Кадиров и чеченски муфтија Салах Межијев.

Путин је на чеченском језику захвалио муфтији на, како се наводи, послу који обавља.

“Ви сте чувар вредности које јачају наш мултинационални свет и све наше религије. Ово је ваше дело, ваша мисија пред свим нашим људима“, рекао је Путин и муфтији поклонио ручно исписан примерак Курана.

Руски председник је посетио и академију специјалних снага која носи његово име и разговарао с борцима добровољцима, који се тамо обучавају пре него што су распоређени у Украјини. Он је похвалио добровољце и рекао да ће Русија бити непобедива све док има људе попут њих.

Кадиров је Путину показао макету новог насеља које треба да буде изграђено у Грозном и саопштио да ће ново насеље бити названо по Путину. Путин је претходно посетио још два региона Северног Кавказа Кабардино-Балкарију и Северну Осетију.

Путин је посетио Чеченију, аутономну област у Русији, током свог другог председничког мандата 2005. године и тада је говорио на првом састанку републичког парламента.

Председник Русије је последњи пут посетио Чеченију 2011. као премијер, када је председавао састанком владине комисије за развој Северног Кавказа у Гудермесу.

Putin: Teroristi u Beslanu dobili pomoć iz inostranstva

Преузмите андроид апликацију.