Почетна > Културна сцена
Културна сцена Урбани Нови Сад

Државни посао за Ди-џеј пултом и поворка предвођена маскотом високом преко 12 метара – Погледајте шта нас још очекује на овогодишњем Градић фесту!

Фестивал уличних свирача, тј. Градић фест ове године одржава се од 29. до 31. августа у Подграђу Петроварадинске тврђаве.
Фото: Градске инфо

Велика парада Microcosmos, коју ће новосадска публика имати прилику да види 29. августа, представља део репертоара позоришне групе Planète Vapeur, која се може похвалити са више од седамнаест великих продукција.

Ова велика позоришна група настала је 2006. године у Ници, на иницијативу француског уметника Пјера Повиња, који је окупио тим техничара и уметника. Пјер је студирао архитектуру, а то искуство је уградио у оно што је постала његова права страст – улични спектакли у којима су главни актери велике анимиране фигуре, назване „биомеханичке машине“.

Planète Vapeur је познат по својим иновативним представама које комбинују уметност и технологију, стварајући незаборавне визуелне доживљаје за публику свих узраста.


Током прве фестивалске вечери Градић феста, љубитељи и љубитељке серије Државни посао имаће јединствену прилику да уживају у изабраним песмама које ће пуштати архиватори Чварков, Торбица и Бошкић.

Овај ДЈ сет ће се одржати у Штросмајеровој улици, где ће за пултом наизменично бити Димитрије Бањац, Никола Шкорић и Дејан Ћирјаковић.

Целокупан програм обогаћује јединствено искуство које повезује уметност и културу са урбаним окружењем, пружајући незаборавно искуство како за учеснике тако и за посетиоце и можете га погледати ОВДЕ.


Градић фест окупља углавном музичаре, али и плесаче, позоришне трупе, перформере, акробате и представља велику уметничку радионицу на отвореном, где су уметници и публика равноправни учесници. Програми у оквиру Фестивала уличних свирача одвијају се истовремено на неколико локација.

На бинама, као и ван њих, на самим улицама, током три дана фестивала наступа преко 100 уметника из земље и иностранства.

У програму учествују извођачи из Србије, региона, Европе, Америке и других држава, а програм обухвата музичке наступе, перформансе, амбијенталне представе, филмске и видео пројекције, уметничке инсталације, интервенције у простору, као и радионице, конференције, предавања, организоване обиласке и многе друге садржаје.

Novosadski festivali koje morate posetiti u narednih mesec dana

Преузмите андроид апликацију.