Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кнедле са шљивама без јаја и кромпира

Иако сви волимо да их једемо, кување кромпира и припремање кромпировог теста за кнедле многима је мука. Зато ће брзи рецепт за који вам нису потребни кромпир и јаја решити ваш проблем и скратити време припреме.
Фото: JCdesignproduction
Састојци:
  • 2 шоље воде
  • 2 шоље обичног брашна
  • свеже шљиве (или тврђи џем по жељи)
  • мало соли
  • 1 велика кашика путера
  • брашно за мешање
Припрема:

Прокувајте посољену воду и додајте јој брашно. Мешајте док се брашно и вода не сједине у глатку смесу. Мешајте брзо и снажно снажном машином за храну или мутилицом да добијете суптилне грудвице. Склоните са рингле, додајте путер и поново добро промешајте, па оставите да се мало охлади, тек толико да можете нормално да рукујете рукама. Радну површину поспите мало брашна и на њу ставите добијену смесу из шерпе. Месите кратко док не добијете лепо глатко тесто. Рукама га издужите, обликујте у дебели ролат и исеците на комаде колико желите. У сваки комад теста утисните шљиву (или кашику џема) и длановима обликујте кнедле. Дубоку чинију до пола напуните водом, мало посолите и прокувајте на средње јакој ватри. Када вода проври, ставите кнедле и кувајте још неколико минута након што испливају на површину. Послужите их уз додатак по жељи – преливене презлом, шећером и кајмаком, циметом, маком…

Пријатно!

Namirnice za koje je dokazano da usporavaju proces starenja

Преузмите андроид апликацију.