Почетна > Србија
Србија

Вучић: Рекордан прилив новца у Србију последње две године, у циљу рушења мене

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је током прошле и ове године у Србију ушла рекордна свота новца невладиним организацијама (НВО) које имају за циљ рушење њега, наводећи да је реч о десетинама или чак стотинама милиона евра.
Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav

„Ове године и прошле, то су рекордни износи новца. Нашалио сам се и рекао сам Јоргованки (Табаковић, гувернерки Народне банке Србије), Синиши (Малом, министру финансија) и Милошу (Вучевићу, премијеру Србије) да то почнемо да водимо као стране директне инвестиције, бићемо апсолутни шампиони“, рекао је Вучић новинарима у Медвеђици, где присуствује манифестацији „Дани проје и сира“.

Он је оценио да то што је намера оних којима је новац уплаћиван, да њега руше.

Они то правдају тиме да раде на унапређењу демократије, истиче Вучић и оцењује да је јасно о чему се ради, чим се „та синтагма користи“.

„Требало би да то водимо као значајан удео у страним директним инвестицијама, реч је о десетинама, а усудио бих се да кажем и стотинама милиона евра. Пазите, не динара, већ евра“, рекао је Вучић.

Он очекује да јавност у наредним данима буде обавештена како то функционише.

„Биће интересантно наредних дана, чини ми се да ће јавност сазнати како то иде и како функционише“, рекао је Вучић.

Он је претходно на манифестацији обишао тезге са изложеним производима локалних произвођача и попричао са мештанима и њиховим гостима.

Vulin: Podržavam politiku predsednika Vučića

Преузмите андроид апликацију.