Почетна > Србија
Србија

Игор Трифуновић поново изабран за председника Скупштине Града Чачка

Скупштина Града Чачка изабрала је синоћ на конститутивној седници Игора Трифуновића из коалиције окупљене око СНС за председника скупштине града.
Трифуновић је на тој функцији био и у претходна два мандата.
Фото: WikimediaCommons/Forgivenday

За заменика председника градске скупштине изабран је Рајко Баралић такође из коалиције окупљене око СНС, док је за секретара градског парламента изабран Урош Беседић.

Претходно су, више од два месеца после избора, одборницима градске скупштине потврђени мандати.

Током дана било је неколико вербалних препирки власти и опозиције, а дошло је и до туче, преноси РТС.

После бурног почетка и вербалног сукоба опозиције са представницима коалиције окупљене око СНС седница је била прекинута.

Најстарији одборник који је председавао седницом, Витомир Ћаловић, прекинуо је седницу уз образложење да локални парламент не може да ради без секретара Скупштине.

Братислав Симовић из Двери ушао је у полемику са Игором Труфуновићем, а потом је затражио да се седница прекине тврдећи да представници опозиције нису добили на време позив.

Трифуновић је позвао стручне службе да се изјасне и да, како је навео, у складу са Пословником, председавање преузме следећи најстарији одборник, Радмило Мишовић.

Ћаловић из ГГ „Истина и част“ преузео је, међутим, председавање, а између њега и Мишовића дошло је готово до физичког обрачуна.

Са друге стране, представници владајуће већине оценили су да све иде по закону и да је материјал достављен, а да је у питању „манипулација“ те групације.

ГИК града Чачка претходно је донео решење о додели одборничких мандата за 75 одборника који ће се наћи у новом сазиву локалног парламента.

На основу тог решења, коалиција око СНС има 40 одборничких мандата, а опозиционе листе 34.

Један мандат припада Руској странци која ће, како је најавила, подржати коалицију “Александар Вучић – Чачак сутра“.

U 6 sati najtoplije u Beogradu i na Paliću, 25 stepeni Celzijusa

Преузмите андроид апликацију.