Почетна > Свет
Свет

Сирски: Украјина успоставила војни штаб у руској Курској области

Врховни командант украјинске војске Олександр Сирски саопштио је данас да је Кијев успоставио војни штаб у окупираној руској Курској области, где украјинске трупе и даље напредују упркос појачаним руским нападима на исток Украјине.
Фото: Pexels/
Max Vakhtbovych

“Идемо напред у Курској области. Створена је војна команда која мора да обезбеди ред и све потребе локалног становништва“, навео је Сирски у писаној изјави на свом Телеграм каналу.

Он је додао да ће штабом руководити генерал-мајор Едуард Москаљов, преноси Ројтерс.

Сирски је обавестио председника Володимира Зеленског, у видео-снимку који је објавио украјински лидер, да су украјинске трупе до сада напредовале 35 километара у Курску област, заузевши 82 насеља и површину од 1.150 квадратних километара.

Зеленски је такође наговестио друге могуће офанзивне акције на руској територији.

“Морамо јасно да гарантујемо на законодавном нивоу да ће наши ратници, који учествују, на пример, у Курској операцији и који ће учествовати у свим другим нашим акцијама на територији државе агресора, добити апсолутно све предвиђене исплате и бенефиције“, рекао је он у обрац́ању објављеном на Телеграму.

Русија је данас саопштила да ће појачати одбрану границе након што је стотинама хиљада људи наређено да се евакуишу из Курске област, после упада украјинских трупа 6. августа.

 

 

 

Maduro odbacio predloge Brazila i SAD o ponavljanju izbora u Venecueli

Преузмите андроид апликацију.