Почетна > Бизнис
Бизнис

ТикТок пред апелационим судом оспорио тврдње САД о везама те платформе са Кином

Платформа ТикТок оспорила је пред америчким федералним судом тврдње Министарства правде САД да постоје везе те друштвене мреже са кинеском владом, позивајући суд да поништи закон који захтева од власника ТикТок-а, кинеске компаније Бајт-денс, да прода америчку имовину платформе или ће се, у супротном, суочити са забраном.
Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Dwyer

ТикТок, који је поднео жалбу ради поништења тог закона, истакао је у четвртак да је америчко Министарство правде погрешно навело да та апликација представља претњу по националну безбедност САД јер може да дозволи кинеској влади да прикупља податке о Американцима, као и да прикривено манипулише садржајем на друштвеној мрежи, преноси Ројтерс.

Према закону, који је потписао амерички председник Џозеф Бајден 24. априла, Бајт-денс има рок до 19. јануара да прода ТикТок или ће се, у супротном, суочили са забраном.

Бела кућа је саопштила да жели да ТикТок више не буде у власништву компаније са седиштем у Кини из разлога националне безбедности САД, а да не жели да забрани ту палтформу.

Апелациони суд ће 16. септембра одржати усмене расправе о случају ТикТок.

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп изјавио је у јуну да никада нец́е подржати забрану ТикТок-а.

Потпредседница САД и председнички кандидат демократа Камала Харис придружила се ТикТок-у у јулу у оквиру изборне кампање.

 

 

Srednji kurs dinara za evro danas 117,0387 dinara

Преузмите андроид апликацију.