Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Златни олимпијац Дамир Микец посетио Институт у Сремској Каменици

Освајач златне медаље на Олимпијским играма у Паризу Дамир Микец посетио је данас Институт за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици и том приликом испред Фондације Балкан Бет уручио директору института вредну донацију.
Фото: Градске инфо

Симболично донаторски чек биће ускоро медицинска опрема у тој вредности за коју су највише заслужни Микец и његове колеге спортистии, који су нас обрадовали освојеним медаљама у Паризу.

Освајач педест пете медеље у каријери са највећих спортских такмичења своју скромност није крио ни данас, када је истакао да му је жао што Србија није освојила више медаља па да помоћ буде и већа, али је с поносом истакао да му је част што је својим трудом и залагањем допринео да се један од најбољих института за лечење кардиоваскуларних болесника помогне новим апаратима.

Директор института за кардиоваскуларне болести Војводине проф др Александар Реџек изјавио је да ће за вредност ове донације бити обезбеђена два респиратора који дају подршку најтежим кардиоваскуларним болесницима.

Како је рекао проф Реџек, сведочимо једном дивном споју спорта и медицине и резултату њихових успеха.

Ово је друга од три донације у хуманитарној кампањи “Срце Србије“ у којој је Фондација Балкан Бет за сваку освојену медаљу наших спортиста на играма у Паризу донирала по милион динара.
Фото: Градске инфо

Иако је захваљујући сјајним успесима наших спортиста изборено укупно пет медаља за пет милиона динара, Фондација Балкан Бет одлучила је да дуплира средства за донацију и тако хуманитарни фонд заокружи на десет милиона динара и намени их здравственим установама који се баве превенцијом и лечењем кардиоваскуларних болести.

Поред Института за кардиоваскуарне болести Војводине, донације че бити уручене и Клиници за кардииологоју Унверзитетског клиничког центра Ниш и Клиничко-болничком центру „Др Драгиша Мишовић – Дедиње“ из Београда.

Novosadska Hitna pomoć dobila novo ime – menjaju se sva akta, naziv na objektima i vozilima

Преузмите андроид апликацију.