Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Жива у термометру пуца – Суграђанин измерио температуру на директном сунцу

На адресу наше редакције стигло је обавештење у вези са узаврелом температуром која мучи цео регион, а не само наш град.
Фото: UnSplash/Jarosław Kwoczała

Ипак, један од наших читалаца дошао је на идеју да собни термометар изнесе у двориште како би проверио докле данашња температура досеже.

“Ово је невероватно! Из собе сам изнео термометар где је жива показивала 28 степени, ни пет минута након што сам изашао напоље, жива је расла невероватном брзином и показала свој максимум од чак 50 степени Целзијуса” – написао је он.

У 14 часова изнад асфалта у Новом Саду измерена је температура од чак 52 степена Целзијусова.

Поред врелих дана, у градовима су и ноћи веома топле, па зато у временским прогнозама често чујемо израз “тропске ноћи”. Велики број људи у градовима тренутно се бори са тропским ноћима с температурама изнад 20 степени које ремете здрав сан.

Како бисте иоле себи олакшали, можете предузети следеће мере. Током дана навуците завесе или ролетне како бисте ублажили загревање просторије. Побрините се да затворите прозоре на сунчаној страни ваше куће или стана и тако спречите улазак врелог ваздуха.

Апелујемо још једом на суграђане да не бораве на отвореном, уколико на то нису приморани. Уколико ипак немате другог избора, будите сигурни да сте се адекватно заштитили од УВ зрака.

U toku završni radovi kod nove zgrade Palate pravde, uređuje se pešačka staza i kolski ulaz

Преузмите андроид апликацију.