Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ставите овај састојак у салату од краставаца и пажљиво гледајте шта се дешава

Краставац ће бити укуснији – а потребан је овај састојак за салату.
Фото: Pexels/Karolina Kaboompics

Да, реч је о краставцу – једноставном, освежавајућем поврћу које може бити још укусније уз само један састојак који већ имате у кухињи.

Када сечете краставац на танке колутове или штангле, само га ставите у чинију и поспите мало соли преко. Оставите га да одстоји око пола сата. Зашто? Со ће извући вишак влаге из краставца, што значи да ваше јело неће бити разводњено када га додате у салату или у неки други оброк.

Ово је посебно корисно ако правите сосове или преливе или неки други састојак, јер превише течности може нарушити укус јела.
Оперите, ољуштите и исеците краставац по жељи. Ставите га у чинију и посолите га тако да сваки комадић буде благо прекривен сољу. Оставите да одстоји око пола сата, а затим га можете додатно оцедити пре сервирања.

Након тога краставац има побољшан укус, који ће вас одушевити!

Malo ljudi zna čemu zapravo služi rupa na otvaraču konzervi

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке