Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најважнија дешавања за среду, 14. август (ВИДЕО)

У данашњој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас очекују. За среду 14. август, издвојили смо:

-АПЕЛ РХМЗ-А
Јак топлотни талас задржаће се у Србији и Новом Саду све до 18. августа са температурама до чак 41 степена целзијуса. Како јављају из РХМЗ-а, на снази је црвени метео аларм, а реч је о екстремно опасним временским условима који су изузетно ризични за малу децу, труднице, старије и хронично оболеле пацијенте. Из Завода препоручују избегавање директног излагања сунцу у периоду од 10 до 16 часова као и коришћење препарата са заштитним фактором. А из Града обавештавају да су цистерне са пијаћом водом постављене код Футошке пијаце, испред Железничке станице, на окретници код Штранда и испред цркве Имена Маријиног у центру.

-ПОПУСТ НА КУПОВИНУ ВОЗНЕ КАРТЕ
Сви корисници мобилне апликације Србијевоза, од 1. септембра моћи ће да остваре попуст од 10 одсто за куповину возне карте. Нова одлука донета је са циљем како би се смањио број путника који купују карту код кондуктера, непосредно пре путовања. До краја године такође биће постављени картомати који ће представљати “благајне” које раде 24 часа. Такође путем апликације путници ће благовремено бити обавештавани о статусу њиховог путовања, уколико дође до било које непредвиђене ситуације.

-ПРЕДАВАЊЕ У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ
Поводом изложбе Благовештански сабор Влаха Буковаца, вечерас од 20 часова у Музеју Војводине биће одржано предавање “Легат у легату: слика Велика Иза Влаха Буковаца”. Предавање ће одржати управница Спомен-збирке Павла Бељанског Милана Квас, музејска саветница.

-КОНЦЕРТ КИНЕСКЕ ПИЈАНИСТКИЊЕ
Такође од 20 часова новосадској публици вечерас представиће се талентована млада пијанисткиња Јутјен Јанг у КС Еђшег. Концерт је организован у сарадњи Мреже културних станица, Међународног фестивала КоторАрт као и Шангајском међународном културном асоцијацијом.

-ВРЕМЕ
Среда у Новом Саду изузетно топла. Минимална дневна температура износиће 21 степен док нас максимално може очекивати 38 степени целзијуса. Дуваће слаб и умерен ветар, источни и југоисточни.

39 stepeni ove srede u Novom Sadu! (sreda, 14. avgust)

Преузмите андроид апликацију.