Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Град Нови Сад спремно дочекује нови топлотни талас

С обзиром на то да изражени топлотни талас и даље траје, те да је цела земља под највишим степеном упозорења – „црвеним“ метеоалармом, а да ће према прогнозама Републичког хидро-метеоролошког завода јак топлотни талас, са тропским ноћима, у Србији трајати до краја недеље, по налогу градоначелника Новог Сада Милана Ђурића релевантна градска предузећа су и даље у стању приправности, како би у случају потребе адекватно реаговала.
Фото: Градске инфо

Градоначелник је у сталној комуникацији са надлежним Министарством и Сектором за ванредне ситуације, као и у координацији са свим градским јавним и јавно-комуналним предузећима, ресорним Градским управама и здравственим установама.

Високе летње температуре представљају озбиљан ризик од настанка како мањих, тако и пожара великих размера. С тога се апелује на грађане да се придржавају прописа којима се забрањује употреба ватре, да би се спречила појава пожара на отвореном, због којих је у Новом Саду веома висока излазност ватрогасаца на терен. Такође, грађани се позивају да поштују савете стручњака како би лакше поднели топлотни талас, односно да избегавају боравак на отвореном у најтоплијем делу дана, да се хидрирају, бораве у климатизованим просторима и рационално користе воду.

У организацији ЈКП „Водовод и канализација“, цистерне са пијаћом водом постављене су на Тргу слободе, код Футошке пијаце, код Најлон пијаце и на паркингу код главног улаза на Штранд. У случају потребе, биће постављена још једна цистерна на неку од најфреквентнијих градских локација, а поред цистерни, грађани могу да се освеже и на јавним чесмама у граду и приградским насељима.

Vodič za brucoše: Studentski dom „Car Lazar” (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.