Почетна > Свет
Свет

Тајфун „Марија“ погодио североисток Јапана, могао би да донесе рекордне падавине

Тајфун „Марија“ погодио је данас североисток Јапана, односно префектуру Ивате и могао би да донесе рекордне падавине, што може изазвати клизишта и поплаве, а евакуисано је становништво из појединих подручја, саопштила је јапанска метеоролошка агенција.
Фото: Танјуг/Chinatopix

Метеоролози су упозорили је да би тајфун „Марија“ могао да изазове клизишта, поплаве у нижим пределима и високе таласе, пренео је Кјодо.

Очекује се да ће се тајфун, са максималном брзином од 72 километра по часу, кретати према Јапанском мору.

„Влада ће учинити све што је могуће да се избори са ситуацијом“, рекао је новинарима јапански премијер Фумио Кишида, истичући да ће пружити помоћ евакуисаном становништву.

Јапанска авио-компанија „Japan Airlines“ саопштила је данас да је отказала све или многе летове са или ка аеродромима Аомори, Мисава, Акита, Ханамаки, Сендаи, Јамагата и Нигата, што је погодило око 7.000 путника.

Фото: Танјуг/Chinatopix

Јапанска железничка компанија „East Japan Railway“ саопштила је да би брзи возови ка областима Тохоку, Акита и Јамагата могли бити обустављени или би могли бити одложени њихови поласци.

Метеоролози су прогнозирали да би тајфун у уторак ујутру могао донети до 250 милиметара кише у североисточном региону до 06.00 сати по локалном времену и додатних 150 милиметара 24 сата

Фото: Танјуг/Chinatopix

Požar na Atici i dalje besni, pet osoba i vatrogasac prebačeni u bolnicu

Преузмите андроид апликацију.