Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најважнија дешавања за петак и предстојећи викенд, 9, 10. и 11. август (ВИДЕО)

У данашњој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас очекују. За петак 9. и предстојећи викенд, 10. и 11. август, издвојили смо:

ГОТОВА ПРУГА ДО 1. ДЕЦЕМБРА

Брзим возом од Новог Сада до Суботице грађани ће моћи да путују већ од 1. децембра – изјавио је председник Републике Србије Александар Вучић. До отварања пруге потребно је да се заврши надзор и пробна вожња, а такође најављени су и радови у Банату на прузи од Панчева, Зрењанина до Новог Милошева како би се направио крак до Кикинде и Суботице. Према најавама познато је да ће цена карте од Београда до Суботице у другој класи износити око 8 евра, док ће цена у првој класи бити до 12 евра.

НОВА ПАРКИНГ МЕСТА НА ЛИМАНУ

Лиман ускоро постаје богатији за нова 73 паркинг места. Становници улице Вељка Влаховића на располагању ће имати 26, док се 47 паркинг места гради у Јиречковој улици. Паркинг ће се гради од бетонских плоча, а како најављују из ЈКП “Паркинг сервис” биће урађена и пешачка стаза површине 675 метара квадратних. Рок за завршетак радова је 90 дана.

“КУЛТНИ ФИЛМОВИ ПОРЕД РЕКЕ”

Манифестација “Култни филмови поред реке” у организацији удружења “Синема сити” почиње данас и трајаће до суботе 10. августа. Код моста Дуга вечерас од 20 часова и 30 минута очекује вас пројекција култног филма “Кум” из 1972. године, а од 23 часа и 30 минута очекује вас Хичкоков филм “Птице”.

“ЛЕТО У БАШТИ ДОМА ВОЈСКЕ”

Културна манифестација за целу породицу под називом “Лето у башти Дома војске” на кеју у виду позоришно-музичког програма почиње вечерас од 19 часова представом за децу под називом “Сврбодрама”. Репертоар представа током три недеље трајања манифестације петком и суботом биће подељен на дечији и вечерњи програм.

АПЕЛ ДАВАОЦИМА КРВИ

Завод за трансфузију крви Војводине апелује на све здраве суграђане у старосној доби од 18 до 65 година, да добровољно дају крв у просторијама Завода у периоду од 7 до 19 часова, због изузетно смањених резерви крви.

ВРЕМЕ

Петак у Новом Саду умерено облачан са минималном температуром од 18 степени док нас максимално могу очекивати 33 степена целзијуса.

Уживајте у викенду, нађите добру локацију да се расхладите и оно најважније будите у току са најзанимљивијим градским дешавањима на добро познатом порталу “Градске инфо”, а вас очекује колегиница Маша у понедељак од 10 часова ујутру.

Leto još nije gotovo, tek počinje večeras! (petak, 9. avgust)

Преузмите андроид апликацију.